TP-Link Archer C1200

1. Open je browser op een apparaat dat verbonden is met je wifi-modem en ga naar  http://192.168.0.1
  2. Vul de eerder door jou gekozen gebruikersnaam en wachtwoord in. Is dit de eerste keer dat je inlogt op je router, volg dan de aanwijzingen op het scherm.
  3. Klik bovenin het scherm op “basic” en vervolgens op Wireless
  4. Klik op “Wireless settings” en haal beide vinkjes weg voor Enable Wireless Radio
  5. Klik onderaan de pagina op Save

Andere vragen

Sonos en myndr

Een veelgehoorde vraag is of Sonos ook op het myndr netwerk werkt. Het antwoord is simpel: ja dat kan!

Waar je rekening mee moet houden is dat je je Sonos bedient met een app. Deze app gebruik je op een telefoon die verbonden is met een wifi-netwerk, en maakt connectie met je Sonos-apparatuur via dat netwerk.

Als je telefoon op het myndr-netwerk zit, en de Sonos nog op je oude (oorspronkelijke) netwerk, dan kan je luidspreker niet gevonden worden.

Dus je hebt 2 opties:

• je Sonos op het nieuwe myndr netwerk aansluiten;
  • je device waarmee je Sonos bedient op het netwerk aansluiten waar de Sonos ook op aangesloten is.

De myndr maakt soms piep geluidjes, waarom is dit?

Om de zoveel tijd ‘ reset’ de myndr switch zichzelf. De switch start dan opnieuw op. Tijdens dit proces kan het zo zijn dat er korte piepgeluidjes geproduceerd worden. Dit betekent niet dat er iets mis is maar juist dat het opstarten goed gegaan is. Dit kan dus geen kwaad.

Kan ik mijn huidige internet abonnement opzeggen?

Nee, myndr is namelijk geen internet provider.

Het internet wordt nog steeds geleverd door je provider (zoals Ziggo, KPN of T-Mobile) waar jij een abonnement hebt afgesloten. Het nieuwe netwerk maakt gebruik van hetzelfde internet signaal maar filtert dit signaal voordat het bij jouw apparaat aankomt.

Mijn wifi valt af en toe uit! Hoe kan dat?

De myndr-wifi hoort natuurlijk gewoon te werken, zonder uitval.

Dat je wifi uitvalt kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat je de voeding niet op het lichtnet hebt aangesloten, maar bijvoorbeeld op een vrije USB-poort van je ‘oude’ router. Bij een piek-belasting van de myndr-wifi heeft het apparaat meer voeding nodig, die voeding kan alleen door het lichtnet opgevangen worden.

Als je de myndr-wifi volgens het installatie-boekje aangesloten hebt, hoort het gewoon te werken.

Hoe werkt de filtering?

Myndr filtert websites aan de hand van een grote database. In deze database staan ontzettend veel websites en internetdiensten die onderverdeeld zijn in categorieën.

De categorieën met websites, apps en diensten komen overeen met de standen op de myndr switch. Als jij bijvoorbeeld stand 2 hebt geselecteerd dan wordt er een signaal doorgestuurd naar de myndr wifi dat alle websites buiten deze categorie geblokkeerd worden.