bestellen
Bestellen
Winkelmandje 0

Steeds vaker gedoe in huis door het internetgebruik van de kinderen?

Voelt het alsof je de strijd om je kind verliest en je door internet machteloos aan de zijlijn staat?

Het is om gek van te worden, zo vaak als ze op dat mobieltje kijken!

Bijna ongemerkt nemen moderne media je in beslag als gezin. Je merkt dat het er langzaam insluipt, dat altijd maar online, altijd maar verbonden met de buitenwereld zijn. Je wilt wel dat ze meer in het hier-en-nu zijn maar het gaat continu door: Zelfs tijdens het eten toch snel appjes beantwoorden.

Je baalt van de afleiding die ze steeds maar weer uit het hier-en-nu haalt en hun aandacht naar bijzaken laat gaan. Het is vreselijk frustrerend om te zien hoe het hun leven beheerst.

Mediaopvoeding is een zware taak die erbij is gekomen. En het lijkt op niets wat je van jezelf, van vroeger, kent. Met bijvoorbeeld zelf-naar-vrienden-fietsen of zelf-huiswerk-plannen kun je stap voor stap loslaten maar met internet is het direct “alles-of-niets”.

Je weet wel dat het niet goed voor ze is dat ze zoveel online zijn, je ziet dat het verslavend werkt. Dat ze geen stilte meer lijken te kennen en niet meer reflecteren op hun gedrag. Maar ook al ben je nog zo pedagogisch bezig, ook al spreek je ze, volledig uit liefde, steeds weer aan op hun gedrag, toch houden ze het niet vol, raken ze gefrustreerd, haken af en verspillen hun tijd en aandacht aan bijzaken.

Aandacht is niet een volgspot maar een stroboscoop!

Veel mensen denken dat aandacht werkt als een volgspot in het theater. Maar in werkelijkheid lijkt onze aandacht veel meer op een stroboscoop in de disco.1

Telkens licht de hele omgeving op en zie je nieuwe beelden. En iedere keer moet ons brein supersnel bepalen of er iets belangrijks in je omgeving is. Vier keer per seconde schakelt onze aandacht van concentratie naar afleiding als een stroboscoop van licht naar donker.

Dat werkt niet voor niets zo, want anders, bijvoorbeeld als je op straat loopt te dromen, dan zie je die snel naderende auto niet en krijg je een ongeluk. Die “afleiding” is van levensbelang en je reactie wordt dan ook beloont met adrenaline. Het is een ingebouwd overlevingsmechanisme. Verzet daartegen zorgt alleen maar voor vermoeidheid, frustratie en geïrriteerdheid.

Je ziet dus ook dat het ze niet lukt om ermee om te gaan. Dat ze toch steeds weer afgeleid worden. Een gesprek voeren wordt bijna onmogelijk en je denkt dat ze het vermogen nog niet hebben om hun eigen verantwoordelijkheid te dragen. Maar wat er echt aan de hand is, is dat ze proberen hun aandacht erbij te houden terwijl er te veel om hen heen gebeurt.

Een drukke disco is niet bepaald de beste plek om een gesprek te voeren, laat staan om te werken. Er is gewoon té veel te zien en er gebeurt té veel om je te kunnen concentreren.

Internet is net als een drukke disco. Het geeft je kinderen steeds nieuwe impulsen en indrukken. En hun brein kan niets anders doen dan reageren omdat dat er nu eenmaal ingebakken zit.

De oplossing zit daarom in het aanpakken van de afleiding: Verminder je de afleiding dan verminder je de vermoeidheid, de frustratie, het gedoe en de ruzies.

De werking van die stroboscoop gaat nou eenmaal niet veranderen, stop daar dus geen moeite meer in! Als je, in plaats daarvan, er voor zorgt dat er minder zaken zijn waar hun brein over hoeft te beslissen, dan laat je de rust weer terugkeren. Zo maak je een eind aan het gedoe door internet.

Myndr helpt ouders van jonge teenagers de ruzies over internetgebruik te stoppen

Door met de myndr switch te bepalen wat er op internet beschikbaar is, krijgen je kinderen weer tijd om adem te halen. Om vaker terug in het hier-en-nu te komen en zelf na te denken over waar ze precies mee bezig zijn. Ze hoeven niet langer steeds maar op hun omgeving te reageren want de omgeving is rustig.

Met myndr heb je als opvoeder de middelen in handen om bij te sturen waar dat nodig is.

Bovendien leren veel kinderen de myndr switch ook voor zichzelf te gebruiken. Als ze eenmaal doorkrijgen dat ze hun doel beter bereiken zonder al die afleiding kunnen ze het heft in eigen handen nemen. Dat geeft een goed gevoel. En zo werk je constructief samen aan gezond internetgedrag. Aan de gewenning dat er nou eenmaal tijden zijn wanneer internet onnodig, zelfs onhandig of ongewenst is. En aan het besef dat je echt niet het hele internet nodig hebt om één ding op te zoeken.

Met myndr breng je die stiltes weer terug in hun hoofd en in hun hart. En daarmee breng je de rust weer terug in jullie huis. Voor werk, voor reflectie maar ook voor sociaal-zijn, op een ander niveau dan Facebook en Instagram.

Met myndr kun je, stukje bij beetje, meer of minder internet “open” zetten. Zodat ze er op een gezonde manier gebruik van leren maken.

Zo werkt het

Myndr kent 5 standen. Kies een stand en zie wat er geblokkeerd wordt.


1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder afleiding

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet, ongefilterd

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

Maar verbieden werkt toch helemaal niet?

Je laat kleine kinderen niet zomaar de straat over steken. Je leert ze eerst naar links en rechts te kijken. En zolang ze niet bewezen hebben dat goed te doen, mogen ze niet zomaar oversteken. Op die manier heeft "verbieden" toch best een goede werking. Het doel is dan ook niet om ze weg te houden van de andere kant van de straat. Het doel is dat ze geen ongelukken krijgen! Dat ze verantwoordelijk gedrag aanleren en zelfstandig goede beslissingen leren nemen.

Voor internet werkt dat hetzelfde: het doel is niet dat de kinderen niet op internet mogen. Het doel is dat ze leren zich verstandig te gedragen, dat ze met mate online gaan, dat ze leren wanneer het beter is om offline te zijn en dat ze leren om zich niet te laten afleiden van hun taken wanneer ze wel online zijn.

Kan ik dan niet gewoon de stekker uit de router trekken?

Dat kun je doen. En een aantal mensen zeggen dat ze dat werkelijk doen. Of die maatregel een bijdrage levert aan het opvoeden van de kinderen tot zelfstandige, bewuste mensen kun je betwijfelen.

Bovendien zijn er steeds meer situaties waarin internet wél nodig is maar waarin online games en social media gemist kunnen worden als kiespijn . Denk bijvoorbeeld aan online lessen volgen en huiswerk maken. Dus ja, het kan, maar hoe vaak ga je dat nou werkelijk doen? En wat draagt het werkelijk bij aan de sfeer in huis?

En waarom zou ik geld uitgeven aan iets dat beperkingen oplegt?

Dat is waarschijnlijk minder gek dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan skeeleren, je beweegt echt makkelijker zonder beschermende maar beperkende middelen, de trap nemen is makkelijker als je niet steeds een traphekje hoeft te openen en sluiten, een auto rijdt echt uitstekend zonder gordels. Het gaat goed tot het moment dat het niet goed gaat en je die zaken heel hard nodig hebt.

Dit kan toch ook met Family Link van Google?

Met Family Link van Google kun je instellen hoeveel tijd de kinderen op een dag mogen besteden aan verschillende zaken op een Android tablet of Android smartphone. Je kunt ook de toegang tot de Android smartphone ontzeggen. En je kunt precies bijhouden waar je kind zich bevindt. Het is een uitgebreid systeem waarmee je veel kunt.

Het heeft wel een hoop instellingen, moet voor elk kind apart ingesteld worden, werkt alleen op Android en laat weinig tot geen verantwoordelijkheid over aan het kind zelf. Ook biedt Family Link geen content filtering.

Dat je liever myndr gebruikt dan Family Link is een kwestie van wensen en opvoedstijl.

Maar wat als het ene kind nog huiswerk moet maken en het andere kind wil gamen?

Tja, soms moet je nu eenmaal op elkaar wachten als je in een gezin leeft. Er is vast nog wel een afwasmachine uit te ruimen, een trampoline te bespringen, een hond uit te laten, een bal te trappen of een board te skaten voordat er gegamed hoeft te worden. Zo leren ze rekening met elkaar te houden en hun creativiteit aan te spreken.

Het idee dat dit soort wensen rechtvaardig en normaal zijn wordt natuurlijk sterk gestimuleerd door internet, waar alles altijd direct beschikbaar is. Maar bedenk maar zo: Een sterk ontwikkeld geduld wordt daardoor een steeds belangrijker karaktereigenschap voor de toekomstige carrière.

En wat als de kinderen 4G hebben?

Als de kinderen een databundel hebben dan kunnen ze daar inderdaad gebruik van maken. (En zelfs als er geen 4G was zouden ze mogelijk toch manieren vinden om jouw regels te omzeilen.) Sommige kinderen trekken zich werkelijk helemaal nergens iets van aan en interesseert het gewoonweg niet wat een ouder zegt of doet. En als dat in jullie geval zo is dan is dat ontzettend vervelend maar dan zal myndr helaas mogelijk onvoldoende zijn. Maar verreweg de meeste kinderen vinden regels juist prettig, hebben óók liever geen ruzie, en willen graag samenwerken.

Ze zijn gewoon nog niet opgewassen tegen de constante verleiding. En als ze dan soms stiekem de regels overtreden, dan merk je dat sneller op. Dan is hun bundel ineens sneller leeg, of dan staat de wifi op hun telefoon ineens zomaar uitgeschakeld. We zijn hard op weg om myndr ook geschikt te maken voor 4G, maar bedenk dat niets on-hackbaar is. Myndr maakt het speelveld gelijkwaardiger, geeft je middelen om jullie regels te bekrachtigen, maar het maakt van jullie huis geen gevangenis waar niet uit te ontsnappen valt.

De installatie is vast heel ingewikkeld?

De grote meerderheid van onze klanten vinden de installatie “heel gemakkelijk”, “vanzelfsprekend” of “zo gepiept”. En als je thuis al een extra wifi access-point hebt of een mesh netwerk, dan kan de myndr filter zo tussen de modem-router en de extra access-point. Dan verandert er verder zelfs helemaal niets aan de wifi setup en zijn alle apparaten er direct op aangesloten.

Als je geen extra access-points hebt kun je de myndr filter op de modem-router aansluiten en de apparaten die je wilt filteren met het nieuwe myndr wifi netwerk verbinden. Daarna bepaal jij met de myndr switch zelf wat er gewenst is op de aangesloten apparaten.

Hoe ga ik dit bij ons invoeren? Dat kan flinke ruzie opleveren.

Zonder slag of stoot zal het misschien niet gaan, anders was je waarschijnlijk ook niet op zoek naar een oplossing voor gezond internetgebruik. Misschien hebben jullie al vaak ruzie over dit onderwerp. Het klinkt misschien nogal politiek correct maar we adviseren om, als dat enigszins mogelijk is, te beginnen met een gezinsoverleg waarin ieders wensen en irritaties worden besproken. Probeer daarbij geen verwijten te maken en niet op verwijten te reageren.

Spreek samen regels af waarmee jullie gaan proberen om de sfeer in huis beter te maken. Geef duidelijk aan dat het een experiment is en dat, als het niet goed uitpakt, de regels nog bijgesteld kunnen worden.

Wees bereid om ook regels voor jullie als ouders in te stellen. Rechtvaardigheid is vaak belangrijk voor kinderen en als zij ook de mogelijkheid krijgen om jullie terecht te wijzen, accepteren ze meestal weer meer terechtwijzing van jullie. Evalueer na een tijd met elkaar of de regels goed werken en pas ze aan waar jullie dat nodig vinden. Je kunt afspreken om het een kleine 3 maanden te proberen en elke 3 á 4 weken te bespreken hoe het gaat. Als de situatie niet verbetert kun je de apparatuur binnen 90 dagen terugsturen en ontvang je gewoon je geld terug.

"Het heeft bewustwording opgeleverd over de onzinnige dingen die we doen op onze telefoon."


Aagje Meijer

"De knop helpt discipline aanbrengen: we hebben nu een vaste agenda voor het internet."


Arthur Aalsma

"Het is een hele goede tool als je als gezin moeite hebt internetgebruik te reguleren."


Nathalie van den Brug

Wat de media zegt

"Het ontbreekt ons aan goede bedieningsknoppen. En die hebben we echt nodig, want met opvoeding alleen gaan we het niet redden."

"Wie een eenvoudig bedienbare internet afstandsbediening zoekt, vindt waarschijnlijk geen betere kandidaat dan de myndr."

"Myndr heeft een hele unieke en stabiele manier gevonden om het internetgebruik in een gezin bespreekbaar en hanteerbaar te maken."

Koop zonder risico met onze
Grondig Geprobeerd, Geld Terug Garantie

We snappen heel goed dat het in huis halen van myndr een grote beslissing is. Misschien weet je nog niet helemaal zeker of het bij jullie past maar wil je het wel graag uitproberen. Of misschien ben je bang dat de kinderen zich vreselijk gaan verzetten maar in je hart vind je het wel nodig.

Dan is het goed om te weten dat je, wat de reden ook is, myndr binnen 90 dagen kunt terugsturen en je, zonder verdere verplichtingen, het aankoopbedrag terug krijgt. En we weten heus hoe druk en onstuimig het er in een gezin aan toe kan gaan en dat er dan wel eens ergens een krasje of een vlekje op komt.

Geen zorgen! Met onze Grondig Geprobeerd, Geld Terug Garantie geldt: Als myndr nog functioneert dan heb je 90 dagen lang recht op het volledige aankoopbedrag terug!

Je hoeft verder niets te melden, alleen het ordernummer uit de aankoopmail zodat we het bedrag naar de juiste rekening kunnen terugstorten. We hopen natuurlijk dat je ons wilt vertellen waarom het niet bij jullie paste. Zodat we daarvan kunnen leren. Maar: daartoe ben je niet verplicht. We zullen er dan ook niet vaker dan één keer om vragen. Want jij bent de baas over je aandacht!

Myndr maakt je de baas over je aandacht

In plaats van je kinderen “achter slot en grendel” te houden leer je ze om zichzelf in de hand te houden. Uiteindelijk wil je toch dat ook zij de baas over hun eigen aandacht worden.

Bestel myndr

€ 189

Werk constructief samen aan gezond internetgedrag. Kies voor de makkelijke fysieke knop met vijf standen.

Koop nu Koop nu

De voordelen van myndr

Eenvoudig aansluiten

Vaak is aansluiten van nieuwe apparatuur een onvermijdelijke en vervelende klus. De myndr aansluiten is volgens onze klanten super makkelijk. Bij 87% van hen had aansluiten maar 10 minuten of minder van hun aandacht nodig.

5 vooraf ingestelde standen

Duizenden mogelijkheden maakt kiezen vaak niet makkelijker maar juist moeilijker. Myndr biedt je expres maar 5 opties, van internet zoals je gewend bent met 24/7 alles erop en eraan, via 3 gradaties tot (bijna) geen internet. Het uitzoekwerk hebben wij voor je gedaan. Zodat jullie makkelijker kunnen kiezen voor gezond internetgebruik.

Geen app nodig

Het zoeken naar een app is voor veel mensen reden genoeg om hem niet meer te gebruiken. Ruim 60% van de apps op mobiele telefoons wordt na een maand niet meer gebruikt. De myndr switch hangt zichtbaar in de huiskamer en wordt daardoor veel makkelijker een écht bruikbaar onderdeel van jullie dagelijkse internet routine.

Eenvoudige bediening

Menu’s doorlopen, instellingen aanpassen, profielen aanmaken, devices toekennen, blacklists bijhouden en firewalls updaten is leuk voor IT-ers maar een rotklus voor de rest van ons. Myndr bedien je simpelweg door de schakelaar in één van de 5 standen te draaien. Daardoor heb je meer aandacht over voor wat echt belangrijk is.

Gratis vervangende batterijen

Batterijen hebben de vervelende eigenschap om leeg te gaan precies op het moment dat je ze het hardst nodig hebt! Als je je aankoop bij ons registreert ontvang je voortaan automatisch nieuwe batterijen, precies op het moment dat de oude aan vervanging toe zijn. Zo weet je zeker dat jullie internet discipline niet in gevaar komt.

Duidelijk zichtbare stand

Moderne apparaten zijn vaak slecht af te lezen. Soms moet je het eerst aanraken of op een knopje drukken voordat je erachter komt hoe de vork in steel steekt. De vorm van de myndr switch is duidelijke aanwijzing voor iedereen in huis wat de stand is en het is daarmee een visuele stimulans tot gezond internetgebruik.

Dutch design

Veel apparaten houden, met hun felle LED lampjes, saaie vormen en lelijke snoeren, geen rekening met jouw interieur. Door de tijdloze vorm ziet de myndr switch er fantastisch uit in jullie interieur en omdat de switch zichtbaar in huis hangt herinnert het je, steeds opnieuw, je bewust te zijn van je internetgebruik.

Standen zelf aanpassen

Experts weten veel van hun vakgebied maar soms wil jij het gewoon net even anders. Dus als je echt wilt kun je de vooraf ingestelde standen zelf aanpassen zodat ze nóg beter bij jullie dagelijkse internetbehoefte passen. En bedenk dat hoe beter het bij jullie leven past, hoe gemakkelijker het is om goede zelfregulatie aan te leren.

Technische gegevens


Afmeting en gewicht
Hoogte: 98 mm
Breedte: 85,5 mm
Diepte: 34 mm
Gewicht: 142 gr (incl. 2 x AA = 47 gr)
Hoogte: 105,5 mm
Breedte: 93,5 mm
Diepte: 95 mm
Gewicht: 187 gr

Materiaal
Vingerafdruk-resistent PU

Kleuren

wolwit

of

aardedonker

Display
Stand-indicatie d.m.v. kleurverandering achter 5 lens-openingen
Groene voeding indicator LED
Groene filter indicator LED
Groene Wi-Fi indicator LED

Voeding en batterijen
Voeding: 2 Volt ~ 3 Volt
2 x AA batterijen (niet oplaadbaar)
Stand-by tijd: tot 1 jaar
Stroomkosten: gratis 2
Voeding: 5 Volt, 2 Ampère
Stroomgebruik: minder dan 6 Watt
Stroomkosten: < €12 per jaar (€ 0,22 per kWh)

Radiogegevens
GSM: NB-IoT (180 kHz)
Max Tx: 14dBm / 20dBm / 23 dBm
Wi-Fi 2.4 GHz:
802.11b/g/n, max. 300 Mbps
Wi-Fi 5 GHz:
802.11a/n/ac, max 433 Mbps
2 interne antennes

Connectoren en aansluitingen

Micro USB voeding aansluiting
1 x Gigabit WAN connector
1 x Gigabit LAN connector

Systeem

Processor: Qualcomm Atheros QCA9563
Processorsnelheid: 775 MHz

Bevestiging muurplaat
Tesa power tape
of
2 muurpluggen en schroeven


Bevestiging switch
Schuif en klik op de muurplaat
Klik en schuif van de muurplaat


Standen en voorinstellingen
Recht naar boven (5)
Geen filtering
Links naar boven (4)
zoals (5) maar geen sites voor volwassenen of malware
Naar links (3)
zoals (4) maar geen social media, chat of notificaties
Links naar onder (2)
zoals (3) maar geen online video of online gaming
Recht naar onder (1)
geen internet behalve telefoon.

Computervereisten
Geen computer nodig voor bediening

Wat kun je verwachten van myndr

 • Stop de onduidelijkheid en breng meer rust in het gezin
 • Beperk de afleiding en maak tijd om met elkaar te praten
 • Maak een einde aan de ruzie en breng gezinsleden dichter bij elkaar
 • Leg makkelijk je mobiel weg en win de gezelligheid van vóór #unlimited terug
 • Blijf scherp en stop onzinnige tijdverspilling op de mobiel
 • Rust beter uit door bedtijd weer slaaptijd te maken
 • Neem zelf de beslissing en filter alleen op de momenten dat jij dat wilt
 • Verschaf helderheid voor alle gezinsleden en maak internetgebruik bespreekbaar
 • Breng bewustwording in het hele gezin door het probleem samen aan te pakken
 • Gun jezelf een hulpmiddel en voel je gesterkt in deze nieuwe, veeleisende opvoedtaak
 • Maak elkaar verantwoordelijk en bekrachtig zelfregulering
 • Houdt gedrag makkelijker in de hand en leer eenvoudiger goede internet-gewoonten aan
 • Maak internet-huisregels zichtbaar en stimuleer gezond internetgebruik
 • Beperk online-tijd en herontdek de waarde van offline
 • Laat de smoesjes/excusering achter je en bepaal zelf waar je je aandacht op richt
 • Vijf makkelijke standen om de gesprekken en afspraken te bekrachtigen
 • Bepaal zelf wat je wel en niet in huis wilt en stop de eindeloze discussies en negatieve spiraal
 • Beperk prikkels en stimuleer aandacht en focus
 • Blokkeer afleiding en houd je daardoor makkelijker aan jullie eigen regels
 • Bescherm je aandacht en verbeter je liefdesrelatie
 • Ga offline in een handomdraai en begin de dag écht samen met je gezin
 • Alleen opties die je écht nodig hebt en daardoor eenvoudig in gebruik
 • Ontdek de onzinnigheid van altijd online zijn en bestrijdt FOMO (Fear Of Missing Out)
 • Richt je aandacht op elkaar en bouw aan gezamenlijke ervaringen en herinneringen

Wordt de baas over je aandacht met myndr

Bestellen

1 Populair wetenschappelijk artikel: Here's scientific proof your brain was designed to be distracted (Wired - 2018), achterliggend wetenschappelijk onderzoek: A Dynamic Interplay within the Frontoparietal Network Underlies Rhythmic Spatial Attention (Neuron - 2018)

2 Na productregistratie ontvangt u gratis vervangende batterijen op het moment dat de oude aan vervanging toe zijn. Zie voorwaarden.