bestellen
Bestellen
Winkelmandje 0

Het werkt in een handomdraai

Myndr filtert het internet, zodat de klas alleen toegang heeft tot de delen van het internet die op dat moment nodig zijn. Dat gebeurt met behulp van een knop voor de leerkracht.

In een handomdraai geeft de knop een signaal aan de gekoppelde Chromebooks en wordt de toegang binnen 10 seconden op de Chromebook aangepast. Alle tabs en vensters die open staan in de Chrome-browser worden gecheckt en, als dat nodig is, geblokkeerd.

Privacy wordt beschermd

Alle filtering gebeurt op de Chromebook zelf. Wij kunnen niet zien wat de leerlingen doen op het internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn. Er wordt dus geen privacy-gevoelige informatie opgeslagen. Niet bij ons, en niet bij jullie op school. Wel zo veilig en geen gedoe met de AVG!

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt achteraf het online gedrag van je leerlingen gaan analyseren, maar het is beter om te voorkomen dat ze überhaupt op delen van het internet komen die niet voor leerlingen geschikt zijn. Met myndr kun je je klas met een gerust hart het internet op laten gaan. De zoekresultaten zijn kindvriendelijk en advertenties en 18+ websites worden standaard geblokkeerd.

Geen dure apparatuur nodig

Om myndr te gebruiken hoef je alleen de knop aan te schaffen en betaal je jaarlijks een bedrag voor het gebruik van het systeem. Je hoeft dus geen dure servers aan te schaffen en je hoeft geen ingewikkelde instellingen te maken. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

Installeren. Kinderlijk eenvoudig.

Myndr voor school werkt heel simpel. De Chromebook van de leerling krijgt vanuit het centrale beheer een extensie geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de extensie eenmalig om een klassencode. Deze code koppelt de Chromebook aan de switch in het klaslokaal. Meer is er niet voor nodig.

De vijf standen

De knop heeft 5 standen, van boven naar beneden. Bij stand 5 wijst de knop naar boven en door naar links te draaien zet je hem in een andere stand.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

De standen zijn aan te passen aan de individuele voorkeuren van de leerkracht. Daarvoor is er een eenvoudig dashboard (te bereiken via de Chrome-browser) waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Hiervoor maken we gebruik van categoriën. Per stand kun je bepalen welke services wel of niet beschikbaar zijn.