Lees onze publicatie 'Digitalisering in het basisonderwijs' Download >

Log4j kwetsbaarheid bij Myndr?

Myndr

Door Maarten Wolzak — 13 december 2021

TL;DR: Wij maken nergens in onze systemen gebruik van Log4j!
Gebruikers van Myndr en de Myndr-Switch lopen geen gevaar en hoeven niets te doen.

We hebben in een heel vroeg stadium besloten om zo min mogelijk privacy-gevoelige informatie te gebruiken en al helemaal niet te verzamelen. Dat maakt het soms moeilijker om inzicht te krijgen in het gebruik en daardoor is het soms lastiger om de juiste beslissing te nemen over de functionaliteit. Maar bij ieder bericht over computer-kwetsbaarheden, datalekken en ransomware-zaken zien we onze keuze gesterkt.

Waarschijnlijk komen ook wij een keer aan de beurt. Ook al zijn we ons heel bewust van de gevaren, ook al laten we onze systemen continu “testen” door de wereldwijde community van 300.000 hackers, het is alleen een kwestie van tijd voordat een slimmerik er doorheen komt.
Wanneer dat gebeurt weten we in ieder geval zeker dat de gegevens van onze klanten zeer beperkt zijn en dat we gegevens van kinderen simpelweg niet hebben.

Recent is er een potentieel zeer schadelijke kwetsbaarheid ontdekt in een heel veel gebruikte software-module. Gelukkig maken wij hier helemaal geen gebruik van op onze systemen.

UPDATE: Deutsch Telekom levert onze IoT diensten. Zij maken wel gebruik van die software maar hebben inmiddels alle benodigde maatregelen getroffen en zijn niet meer kwetsbaar.

Door Maarten van Myndr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Probeer Myndr kosteloos uit

Proefperiode van 6 weken, daarna eenmalige aanschaf + maandelijkse kosten

Aanmelden proefperiode
  • Vandaag aanvragen, morgen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf
x

Myndr vrijblijvend proberen

Je kunt de Myndr-switch 6 weken proberen. Ben je tevreden? Dan schaf je de Switch aan en start je abonnement. Toch niet helemaal tevreden? Dan stuur je de Myndr-switch terug, zonder verdere verplichtingen!

Meer informatie