Logo - home
Logo - home
0
Bestellen

Meer aandacht en focus met iets simpels als een knop? ’t Kan gewoon.

myndr

Opvoeden in tijden vandigitale afleidingen

57% van de ouders weet niet goed hoe zij de regels rondom het smartphone gebruik met hun kind kunnen handhaven. 83% van de ouders heeft vragen over het mobiele telefoon gebruik van hun kind. Wij helpen je meer grip te krijgen op een (startende) digitale verslaving en hoe je om kunt gaan met digitale afleidingen.

Lees meer

Het probleem

Waarom is smartphone gebruik zo verslavend?

YouTube, online games en sociale media zitten vernuftig in elkaar. Het werkt in op het beloningsysteem. Iedere keer als je een duimpje of een hartje krijgt komt er een shotje dopamine vrij. Je hersenen vinden het lekker en dus pak je de telefoon weer op. En weer. En weer. Te veel Facebook, Instagram en andere sociale media kunnen zo leiden tot een digitale verslaving.

De bedrijven achter de veelal gratis apps en platforms hebben er belang bij dat je telkens terugkeert naar hun apps. Het geld wordt namelijk verdiend met de verkoop van advertenties aan andere bedrijven. De bedrijven betalen voor advertenties en de platforms als Facebook, Instagram en YouTube zorgen voor de bezoekers. Onthoud dus goed: je bent slechts een consument waar flink aan verdiend wordt. Zij hebben baat bij het creëren van een digitale verslaving.

Wist je dat?

Bij 40% veroorzaakt overmatig smartphone gebruik wrijving binnen vriendschappen en binnen de familie en hun relatie

Regels telefoongebruik kind

Welke regels over het mobiele telefoongebruik spreek je af met je kind? Vanaf welke leeftijd krijgen zij een smartphone? En hoe ga je om met schermtijd? Stel de regels niet vóór je kind op, maar doe dat samen met je kind. Vertel dat je het niet doet om hem af te schermen van de online wereld, maar dat je hem juist wilt beschermen tegen bepaalde zaken die online gebeuren. Zorg voor een sfeer van openheid waarin je puber ook durft te vertellen wanneer er iets naars is gebeurd op internet.

Digitale verslaving

Wie denkt dat alleen tieners en millennials te maken hebben met een digitale verslaving heeft het mis. Er zijn ook heel wat ouders verslaafd aan hun telefoon. Uit onderzoek komt naar voren dat maar liefst 40% van de moeders en 32% van de vaders aan geeft dat ze te veel op hun smartphone zitten waar de kinderen bij zijn.

Wist je dat?

35% checkt, nadat ze iets op social media hebben gepost, continue of ze al likes binnen hebben.

Vervang schermtijd door wij-tijd

Naast het bespreekbaar houden van de ervaringen op het internet is het verstandig om duidelijke afspraken te maken rondom schermtijd met je kind. Zorg dat deze beeldscherm tijd afspraken visueel terug te vinden zijn in huis. Bijvoorbeeld op de koelkast of met kaartjes die je uitdeelt. En als je kind dan niet online is, zorg dat je als gezin echt aandacht hebt voor elkaar.

Tijd voor duidelijkheid

Je hebt duidelijk afspraken gemaakt en het onderwerp digitale verslaving bespreekbaar gemaakt. Tijd om de afspraken na te komen. Tijd voor duidelijkheid. Met myndr zorg je er in één handomdraai voor dat iedereen in huis zich aan de afspraken houdt. Je kinderen, je partner en… ja ook jij!

Tip: kijk kritisch en eerlijk naar je eigen gedrag. Hoe vaak zit jij op je smartphone te kijken? Jij bent het voorbeeld.

De oplossing

Een knop aan de muur

Myndr is de allersimpelste oplossing voor families die worstelen met digitale verleidingen. Een fysieke knop met vijf standen die jullie helpt in het dagelijks leven. Iedere stand heeft een ander doel.

Minder online, meer focus voor de taken die gedaan moeten worden en meer aandacht voor elkaar.

Myndr kent 5 standen. De standen werken als dakpannen: iedere stand blokkeert dus steeds iets meer dan de vorige stand.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder onderbreking

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen met je vrienden of je gezin. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

Bestel nu

Meer aandacht en focus met iets simpels als een knop?
’t Kan gewoon.

Bestellen

Hoe werkt myndr?

Een persoonlijke portier

Myndr bestaat uit twee onderdelen. De myndr-switch en de myndr-wifi. Door de myndr switch te draaien, geef je aan wat van internet bij jullie wel of juist niet welkom is. Zo maak je in een handomdraai je “deurbeleid” bekend zodat digitale producten en diensten zich beter kunnen gaan houden aan jouw voorkeuren.

Lees meer   +

Onze missie

Myndr strijdt voor meer balans

Waarom? Omdat iedereen een gezondere relatie met digitale technologie verdient. Omdat iedereen de baas moet kunnen blijven over zijn of haar aandacht. En zeker onze kinderen.

Lees meer   +