Logo - home
Logo - home
0
Bestellen

Meer controle over het gamen? ’t Kan gewoon.

myndr

Minderen met gamen,hoe pak je dat aan?

57% van de ouders weet niet goed hoe zij de afspraken rondom gamen met hun kind kunnen handhaven. 83% van de ouders heeft vragen over het gamegedrag van hun kind. Wij helpen je om meer grip te krijgen op deze digitale verslaving.

Lees meer

Het probleem

Van gamen naar gameverslaafd

Dat gamen verslavend kan zijn weten we. Maar wanneer slaat een onschuldig potje gamen om in een gameverslaving? Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen of iemand gameverslaafd is. Bij een gameverslaving is er sprake van een zeer sterke afhankelijkheid van de game en dwangmatig of zelfs obsessief gedrag om het te gaan spelen. Let goed op de reactie van je kind.

Wordt je puber geïrriteerd, boos of zelfs agressief wanneer je zegt dat hij moet stoppen met gamen? Of volgt een huilbui? Naast overdreven reageren zijn er nog andere symptomen om in de gaten te houden, zoals zich terugtrekken, afwezig zijn, een neerslachtige indruk maken. Deze symptomen kunnen duiden op een beginnende gameverslaving.

Tip

Ga niet de strijd, maar ga het gesprek aan. Doe dat eens aan de hand van deze video over gameverslaving.

Waarom is gamen verslavend?

Games hebben maar één doel en dat is je zo lang mogelijk laten spelen. Ze zitten heel slim in elkaar en werken in op het beloningsmechanisme. Bij online games als Fortnite komt daar nog een ander element bij: sociale groepsdruk. Je speelt met én tegen andere jongeren.

Waarom zijn veel jongeren verslaafd aan Fortnite?

Uit onderzoek blijkt dat 35% van de jongeren en 21% van de volwassenen spijbelt van school of werk om Fortnite te spelen. Wanneer dat gebeurt, kun je spreken over een gameverslaving. Wat Fortnite zo aantrekkelijk maakt? Allereerst is het spel gratis, en dus erg toegankelijk. Daarnaast geldt: hoe langer je speelt, hoe meer items je kan kopen in het spel, waarmee je je kunt onderscheiden van de rest.

Bedenk je goed, gratis bestaat niet. Je betaalt altijd een prijs. Het doel is om je zo lang mogelijk te laten spelen.

Hoe lang gamen is 'normaal'?

Op de vraag wat 'normaal' is, is geen eenduidig antwoord te geven. De meeste Nederlandse kinderen mogen per dag 1 tot 2 uur gamen van hun ouders. Naast het gamen zijn er natuurlijk meer zaken die aandacht vragen. Is het huiswerk af? Spreekt je puber voldoende offline af met vrienden? Zorg dat sociale contacten en het huiswerk niet lijden onder het gamen.

Maak je afspraken over gametijd? Houd er dan rekening meer dat je kind sommige games niet ‘zomaar’ kan uitzetten of pauzeren. Het is dus goed aan te kondigen wanneer de tijd bijna om is. En houd je kind daar ook aan.

Met Myndr kun je in één handomdraai ervoor zorgen dat iedereen in huis zich aan de afspraken houdt.

De oplossing

Een knop aan de muur

Myndr is de allersimpelste oplossing voor families die worstelen met digitale verleidingen. Een fysieke knop met vijf standen die jullie helpt in het dagelijks leven.

 • Is het etenstijd? Dan gaat alles uit.
 • Tijd voor het huiswerk? Games en Whatsapp even uit.
 • Bedtijd? Niet meer stiekem gamen, maar alles op zwart.

Resultaat: meer aandacht voor elkaar, meer focus op studie of werk en beginnende digitale verslavingen worden in de kiem gesmoord. En dat alles met één draai aan de knop.

Myndr kent 5 standen. De standen werken als dakpannen: iedere stand blokkeert dus steeds iets meer dan de vorige stand.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder onderbreking

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen met je vrienden of je gezin. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

Bestel nu

Meer controle over het gamen?
’t Kan gewoon.

Bestellen

Hoe werkt myndr?

Een persoonlijke portier

Myndr bestaat uit twee onderdelen. De myndr-switch en de myndr-wifi. Door de myndr switch te draaien, geef je aan wat van internet bij jullie wel of juist niet welkom is. Zo maak je in een handomdraai je “deurbeleid” bekend zodat digitale producten en diensten zich beter kunnen gaan houden aan jouw voorkeuren.

Lees meer   +

Onze missie

Myndr strijdt voor meer balans

Waarom? Omdat iedereen een gezondere relatie met digitale technologie verdient. Omdat iedereen de baas moet kunnen blijven over zijn of haar aandacht. En zeker onze kinderen.

Lees meer   +