Logo - home

Minderen met gamen,hoe pak je dat aan?

57% van de ouders weet niet goed hoe zij de afspraken rondom gamen met hun kind kunnen handhaven.
83% van de ouders heeft vragen over het gamegedrag van hun kind. Wij helpen je om meer grip te krijgen op deze digitale verslaving.

Het probleem

Van gamen naar gameverslaafd

Dat gamen verslavend kan zijn weten we. Maar wanneer slaat een onschuldig potje gamen om in een gameverslaving? Er zijn een aantal symptomen waaraan je kunt herkennen of iemand gameverslaafd is. Bij een gameverslaving is er sprake van een zeer sterke afhankelijkheid van de game en dwangmatig of zelfs obsessief gedrag om het te gaan spelen. Let goed op de reactie van je kind.

Wordt je puber geïrriteerd, boos of zelfs agressief wanneer je zegt dat hij moet stoppen met gamen? Of volgt een huilbui? Naast overdreven reageren zijn er nog andere symptomen om in de gaten te houden, zoals zich terugtrekken, afwezig zijn, een neerslachtige indruk maken. Deze symptomen kunnen duiden op een beginnende gameverslaving.

"Het lijkt alsof ze minder bang zijn voor de verveling."

Annabel Heijnen, moeder van 3 dochters

De oplossing

Myndr, een knop aan de muur

Wij hebben een simpele oplossing voor families die worstelen met digitale verleidingen. Een fysieke knop met vijf standen die je helpt in het dagelijks leven meer rust en minder afleiding te ervaren.

Resultaat: meer aandacht voor elkaar, meer focus op studie of werk en beginnende digitale verslavingen worden in de kiem gesmoord. En dat alles in een handomdraai.

Studeren zonder YouTube.
Dus beter je huiswerk maken zónder afleiding.

Avondeten zonder WhatsApp.
En dus met meer aandacht voor elkaar.

Ontbijten zonder werkmails.
En bewuster die boterham eten.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder afleiding

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

"Ik bespreek echt met mijn dochter wat de invloed is van haar telefoon en geef haar veel tips."

Nathalie van den Brug

Bestel nu voor € 189,00

Meer grip op het gamen met iets simpels als een knop?
’t Kan gewoon.

Bestellen
 • Gratis verzending
 • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Duurzame bezorging met Fietskoeriers

Veelgestelde vragen

Meer

De myndr maakt soms piep geluidjes, waarom is dit?

Om de zoveel tijd ‘ reset’ de myndr switch zichzelf. De switch start dan opnieuw op. Tijdens dit proces kan het zo zijn dat er korte piepgeluidjes geproduceerd worden. Dit betekent niet dat er iets mis is maar juist dat het opstarten goed gegaan is. Dit kan dus geen kwaad.

Kan ik mijn huidige internet abonnement opzeggen?

Nee, myndr is namelijk geen internet provider.

Het internet wordt nog steeds geleverd door je provider (zoals Ziggo, KPN of T-Mobile) waar jij een abonnement hebt afgesloten. Het nieuwe netwerk maakt gebruik van hetzelfde internet signaal maar filtert dit signaal voordat het bij jouw apparaat aankomt.

Mijn wifi valt af en toe uit! Hoe kan dat?

De myndr-wifi hoort natuurlijk gewoon te werken, zonder uitval.

Dat je wifi uitvalt kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat je de voeding niet op het lichtnet hebt aangesloten, maar bijvoorbeeld op een vrije USB-poort van je ‘oude’ router. Bij een piek-belasting van de myndr-wifi heeft het apparaat meer voeding nodig, die voeding kan alleen door het lichtnet opgevangen worden.

Als je de myndr-wifi volgens het installatie-boekje aangesloten hebt, hoort het gewoon te werken.

Hoe werkt de filtering?

Myndr filtert websites aan de hand van een grote database. In deze database staan ontzettend veel websites en internetdiensten die onderverdeeld zijn in categorieën.

De categorieën met websites, apps en diensten komen overeen met de standen op de myndr switch. Als jij bijvoorbeeld stand 2 hebt geselecteerd dan wordt er een signaal doorgestuurd naar de myndr wifi dat alle websites buiten deze categorie geblokkeerd worden.

Op de myndr switch kun je dus aangeven welke websites jij beschikbaar wilt hebben, de myndr wifi voert dit uit.

Kan je myndr omzeilen met een VPN?

Ja, theoretisch is dat mogelijk.

Wij blokkeren alleen die VPN’s die wij kennen. Dat zijn over het algemeen de betaalde VPN’s en een aantal gratis VPN’s. De gratis VPN’s (waarvan we het gebruik sterk afraden) die niet in onze filter-database staan, kunnen we niet blokkeren.

Kan ik het wifi-wachtwoord wijzigen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk het wachtwoord van de myndr-wifi te wijzigen. In een volgende versie zullen we dat gaan invoeren.

We blijven natuurlijk de software op de myndr-wifi ontwikkelen. Deze nieuwe software wordt automatisch op de myndr-wifi geupdate. Wil je weten wat er precies veranderd is? Op forum.myndr.nl houden we je op de hoogte van deze updates.