Manifest

“We leven in de toekomst”, zeggen ze wel eens. Een tijd van onbegrensde mogelijkheden, baanbrekende innovaties en jongens kom, we gaan naar Mars! Maar… moeten we ons wel richten op Mars, terwijl we hier nogal wat onopgeloste problemen hebben? Toenemende internationale spanningen, bijvoorbeeld, groeiende ongelijkheid en een klimaatverandering die om onze aandacht schreeuwt? Steeds meer mensen beseffen dat het er in de toekomst niet alleen om gaat of we iets kunnen doen, maar of we dat wel zouden moeten doen. De typisch 20ste eeuwse trends van sneller, groter, meer en digitaler stuiten hen tegen de borst. Zij zeggen: Nee. Niet zo. Anders. Geen ongebreidelde groei, maar matiging. Niet uit de reflex, maar uit de reflectie. Niet liken, maar leven. Bewuster. Hun stem klinkt luider en luider. Ook tegen digitalisme: de kluwen digitale problemen waar zovelen van ons mee worstelen. Eindeloze stromen notificaties tijdens de studie, game- verleidingen tijdens werk, weggesnoepte slaaptijd, ochtenden vol informatieoverload, verdwijnende privacy en versplinterde gezinstijd. De meerwaarde van digitale technologie is voor hen overduidelijk, maar de impliciete prijs ervan voor het dagelijks leven, voor hun gemoedsrust en aandacht, durven zij in twijfel te trekken. Een heel gezonde ontwikkeling.
Wij delen hun zorgen, en zijn aan de slag gegaan om een simpele oplossing te ontwikkelen voor iedere familie – inclusief die van ons. Onze switch-aan-de-muur helpt gezinnen namelijk het internet beter aan te laten sluiten op hun daadwerkelijke behoeftes. Niet alles altijd maximaal aan, maar alleen dát aan, wat ze op dat moment nodig hebben. Avondeten zonder WhatsApp – en dus met meer aandacht voor elkaar. Studeren zonder YouTube – dus sneller het huiswerk af, en zónder discussie. Ontbijten zonder werkmails – en bewuster die boterham eten. Meer focus voor je familie, je passies, je werk.
En dat alles, letterlijk, in een handomdraai.
Zo pakken we onze aandacht weer terug. Zo bewaken we onze mentale gezondheid en die van onze kinderen. Zo groeit ons bewustzijn over al het moois dat het leven te bieden heeft. Inclusief dat wat zich buiten de randen van onze schermen bevindt.

Sign our manifest

We want to make a difference, and we believe that together we can!
Sign our manifest to show your support.

Sign