Lees onze publicatie 'Digitalisering in het basisonderwijs' Download >

Myndr en Jantje Beton

De missie van Myndr is dat iedereen ter wereld weer baas wordt over zijn eigen aandacht, zonder de afleiding van algoritmes, pings en social media. 

Jantje staat voor speelkansen en een leven lang blijven spelen. Jantje Beton is dé buitenspeelexpert die zich onvermoeid en in samenwerking met anderen inzet voor het laten buitenspelen en bewegen van kinderen en jongeren. 

Wanneer je deze partijen naast elkaar zet, zie je dat Myndr en haar product aan de basis ligt van meer buitenspelen. De toename van schermtijd, social media gebruik, online games en het gebruik van devices in het algemeen zijn een bedreiging voor de missie van Jantje Beton. Dat is waar Myndr in faciliteert.

Door ervoor te zorgen dat kinderen een gezonde relatie aangaan met het internet (middels de Myndr-switch), komt er meer ruimte om buiten te spelen. Internet is afgedekt daar waar dat moet, zodat leerlingen terug kunnen naar hun creativiteit en weer met elkaar spelen. Huiswerk is sneller af, dus is er meer tijd om buiten te spelen. Myndr zet zich hier al voor in door een eigen lesdag te ontwikkelen genaamd ‘Dagje Uit’. In 2022 deden al ruim duizend scholen mee. Hierbij wordt gevraagd om aandacht voor dit onderwerp en willen we een stukje bewustwording creëren onder leerkrachten. 

Andersom biedt Jantje Beton een netwerk om de missies van elkaar te accelereren. Een belangrijke basis om in een korte periode met elkaar veel resultaat te bereiken. 

Myndr wordt partner van de Buitenlesdag: een logische match tussen Jantje Beton en Myndr. Een dag vanuit Jantje Beton die zich richt op onderwijs, waarin Myndr zich met name begeeft. We kijken uit naar een prachtige samenwerking!