Menu

Ben jij dé
Myndr
multitask
master?

Doet jouw klas tijdens de Week van de Mediawijsheid mee met MediaMasters en wil je extra bits verdienen? Maak dan een filmpje van maximaal 30 seconden waarin je zo veel mogelijk dingen tegelijk doet!

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken kunnen onze hersenen namelijk helemaal niet verschillende dingen tegelijk. Oftewel: multitasken is eigenlijk niet aan ons besteed. Maar als je online werkt ben je voortdurend aan het multitasken. Want terwijl je iets opzoekt voor je werkstuk, komt er een reclame voorbij. En als je aan het rekenen bent, denk je ineens aan een leuk filmpje en voor je het weet heb je YouTube geopend.

De wetenschap zegt dat je hersenen nooit echt meerdere dingen tegelijk doen, maar heel snel van het een naar het ander ‘switchen’. Dus van je rekenoefening naar het filmpje en weer terug. Dat switchen kost heel veel energie, dat is één van de redenen dat je vaak moe wordt als je te lang achter een computer werkt.

Wij zijn benieuwd: hoeveel dingen kun jij tegelijk? En wat doet dat nou eigenlijk met je?

Maak jij het filmpje waarin de allermeeste dingen tegelijk worden gedaan? Dan kun je een extra prijs voor je klas winnen!

De octopus challenge is gesloten. Je kunt helaas geen inzending meer doen.

Mediamasters