Logo - home
Logo - home
0
Bestellen

Meer aandacht en focus met iets simpels als een knop? ’t Kan gewoon.

myndr

Beter huiswerk maken,zonder afleiding

Huiswerk maken is moeilijk als je steeds wordt afgeleid. Nog even die leuke Snapchat van je vrienden checken, de groeps-Whatsapp van de klas die om je aandacht jengelt en dat leuke Youtube-filmpje dat toch écht belangrijker is dan die opgave voor wiskunde. Afleiding, hoe ga je daar nu mee om?

Lees meer

Het probleem

Hoe erg is die afleiding?

Iedereen grijpt wel eens naar zijn telefoon, vooral als de taak die voor je ligt nou niet bepaald de meest inspirerende is. Zoals huiswerk maken. Terwijl je bezig bent zie je vanuit je ooghoek een lampje knipperen. Je hart maakt een sprongetje en je móet gewoon even je telefoon checken.

Niet zo gek, want bewezen is dat er bij ieder knipperend lampje of pingeltje je hersenen je belonen met een shotje dopamine. Je voelt je even écht gelukkig. Fijn toch? Maar nu komt het. Na ieder berichtje duurt het gemiddeld zeven minuten voordat de concentratie weer helemaal terug is! Zo gaat het huiswerk maken wel erg lang duren.

Wist je dat?

60% van de tieners wordt afgeleid door social media tijdens het huiswerk maken.

Bron: Kennisnet

Focus is het sleutelwoord

Werken aan meer focus

Even je telefoon checken gaat niet alleen ten koste van de snelheid van het huiswerk maken, maar ook van de kwaliteit. Complexe vraagstukken of lange teksten lezen en begrijpen vergen veel aandacht.

Focus is daarbij het sleutelwoord. En dat moet getraind worden. Ga met je puber in gesprek over hoe concentratie werkt. Ook kun je je kind kennis laten maken met technieken voor meer focus, zoals werken met een timer of to-do lijstjes.

Myndr

Motiveren huiswerk maken

Je hebt uitgelegd hoe concentratie werkt, maar hoe ga je je puber motiveren huiswerk te maken zonder digitale afleiding? Alle afleiding weghalen is één ding, maar geef je kind ook handvatten hoe dan wél zijn huiswerk te maken. Laat bijvoorbeeld dit filmpje zien, waarin er tips worden gegeven om huiswerk op te knippen, er spelelementen aan toe te voegen of een beloning.

Tip: Geef je kind ook de ruimte om te falen. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

De oplossing

Dag informatie-overload,
hallo huiswerk maken

Bovenstaande tips zijn echter geen garantie voor succes: uiteindelijk doen pubers toch het liefste wat ze zelf willen. Het blijven pubers. De meest effectieve oplossing: prikkels wegnemen.

Met myndr doe je dat in een handomdraai. Een fysieke knop met vijf standen die jullie helpt in het dagelijks leven. De standen werken als dakpannen: iedere stand blokkeert dus steeds iets meer dan de vorige stand.

Met de knop in stand 2 kun je:

 • apps tijdelijk blokkeren
 • social media tijdelijk blokkeren
 • bepaalde websites tijdelijk blokkeren

Is het huiswerk gedaan? Prima, dan kan de knop weer om.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder onderbreking

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen met je vrienden of je gezin. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

Bestel nu

Meer aandacht en focus met iets simpels als een knop?
’t Kan gewoon.

Bestellen

Hoe werkt myndr?

Een persoonlijke portier

Myndr bestaat uit twee onderdelen. De myndr-switch en de myndr-wifi. Door de myndr switch te draaien, geef je aan wat van internet bij jullie wel of juist niet welkom is. Zo maak je in een handomdraai je “deurbeleid” bekend zodat digitale producten en diensten zich beter kunnen gaan houden aan jouw voorkeuren.

Lees meer   +

Onze missie

Myndr strijdt voor meer balans

Waarom? Omdat iedereen een gezondere relatie met digitale technologie verdient. Omdat iedereen de baas moet kunnen blijven over zijn of haar aandacht. En zeker onze kinderen.

Lees meer   +