Meer rust en concentratie met Myndr

De Myndr-extensie is de digitale versie van onze draaiknop aan de muur. Met vijf standen waarmee de leerkracht zelf bepaalt hoeveel internet er op de laptops van de leerlingen beschikbaar is.

Wat is Myndr voor School?

Myndr voor School wil leerkrachten helpen de regie over internet in de klas terug te krijgen. Internet is in het basisonderwijs niet meer weg te denken. Online lespakketten, oefenwebsites, informatie zoeken voor werkstukken. Ontzettend handig en leerzaam! Maar ook een bron van afleiding en verleiding, waar leerlingen makkelijk de weg in kwijt kunnen raken. Hoe zorg je dat je leerlingen alleen toegang hebben tot dat wat ze op dat moment nodig hebben?

De fysieke Myndr-switch

Deze knop aan de muur geeft de leerkracht beheer over waar de leerlingen online toegang tot hebben. Met een simpele handomdraai worden websites en -services geblokkeerd, of weer toegankelijk. Zodat je leerlingen daarbij kunnen, waar ze bij moeten kunnen. Niet meer en niet minder.

De extensie

Om iedereen makkelijk kennis te laten maken met onze Myndr-switch, is er onze extensie. Je zou het de digitale Myndr-switch kunnen noemen, toegankelijk en gratis uit te proberen. Hij werkt net als de échte Myndr-switch, maar dan via je browser.

Hoe werkt het?

De extensie kun je gratis downloaden. Wil je de switch met je klas gaan testen, dan installeer je op de laptops van de leerlingen de leerling-extensie. Door middel van een klascode worden je leerlingen aangesloten op jouw digitale switch en volgen hun laptops vervolgens jouw instellingen. Hoe dat moet? Geen zorgen, we helpen je er stap voor stap bij.

Net als bij de echte switch kun je in de extensie internet meer of minder open zetten. Dit gaat in 5 standen. Bij stand 1 kun je alleen bij lesmethodes, bij stand 5 staat heel internet (veilig) open. Zo kun jij bepalen waar je leerlingen op elk moment van de dag bij kunnen. Stel je een nieuwe stand in? Met ongeveer 10 seconden is de deze doorgegeven aan de laptops van de leerlingen en worden sites afgesloten of juist weer toegestaan.

Leerkrachten over de Myndr-switch

Je kunt ‘m makkelijk gebruiken, even snel óf terugdraaien of hoger zetten als dat nodig is; het is gewoon een heel makkelijk apparaatje om te gebruiken.

Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr-knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.

Ilone van Dalen Ict'er en leerkracht groep 7-8

Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas. Ik wil niet meer zonder Myndr in de klas!

Anne-Wil Klein-Lenderink Leerkracht groep 5-6

Wat kun je ermee?

Je kunt de volledige versie van de Myndr-switch nu één maand gratis proberen met deze extensie, daarna krijg je toegang tot de Light-versie, waarmee je wat minder mogelijkheden hebt. Wil je de Myndr-switch volledig blijven gebruiken? Neem dan een abonnement.

Download nu de virtuele switch

Installeren in Chrome Installeren in Edge