Hoge werkdruk bij leerkrachten

Werkdruk in het onderwijs, een overgroot deel (84%) van de basisschool-leerkrachten ervaart het. Je maakt meer uren dan waar je voor betaald wordt, je voelt de hele dag stress en je ziet collega’s uitvallen. Je kunt niet simpelweg nóg meer gaan werken. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van lesgeven en ten koste van de leerlingen.


Meer rust in de klas. Beter focussen op de leerstof, zonder afleiding.

Voorkomen is beter dan genezen. Jij bepaalt hoe groot hun oefenterrein is.

Relaxter werken. Je hoeft meer te checken waar je leerlingen online rondhangen.


Myndr voor School kan de werkdruk verlichten

De Myndr-switch is een fysieke draaiknop met vijf standen waarmee de leerkracht zelf bepaalt hoeveel internet er op de laptops van de leerlingen beschikbaar is.

Beter concentreren in de klas

Met Myndr voor School bepaalt de leerkracht wat er beschikbaar is op de laptops van de leerlingen. Daardoor ervaart de leerling meer rust in de klas en kan hij of zij zich beter concentreren op de taak die gedaan moet worden.

Tijd voor extra aandacht

Omdat de leerkracht niet in de gaten hoeft te houden wat er op de schermen van de leerlingen gebeurt, heeft hij of zij meer tijd en rust om extra aandacht te geven aan leerlingen die het nodig hebben. Dennis Wesselink van basisschool De Wiekslag zegt er het volgende over: “Het grootste voordeel is dat je niet meer constant alert hoeft te zijn of kinderen niet aan andere dingen werken dan educatief noodzakelijk.”

De Myndr-switch

Reacties van leerkrachten

Je kunt ‘m makkelijk gebruiken, even snel óf terugdraaien of hoger zetten als dat nodig is; het is gewoon een heel makkelijk apparaatje om te gebruiken.

Profielfoto van Annemiek van Horssen
Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr-knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.

Profielfoto van Ilone van Dalen
Ilone van Dalen Ict'er en leerkracht groep 7-8

Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas. Ik wil niet meer zonder Myndr in de klas!

Profielfoto van Anne-Wil Klein-Lenderink
Anne-Wil Klein-Lenderink Leerkracht groep 5-6

De 5 standen van het internetfilter

De Myndr-switch heeft 5 standen; van alles (veilig) open tot alleen de lesmethodes. Door te draaien aan de knop schakelt de leerkracht makkelijk over van de ene naar de andere stand.

De standen zijn gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de leerkracht. Daarvoor is een eenvoudig dashboard beschikbaar waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Per stand kun je zelf bepalen welke soort services wel of niet beschikbaar zijn.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

De standen van Myndr voor School

Installeren: kinderlijk eenvoudig

De Google-accounts van de leerlingen krijgen vanuit het centrale beheer de Myndr-plugin geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de plugin éénmalig om een klascode. Deze code koppelt het account van de leerling aan de switch in het klaslokaal. Meer is er niet voor nodig.

Voorkomen is beter dan genezen

Niet alles wat op internet te vinden is, is ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten ze zelf gaan leren hoe ze hiermee om moeten gaan, maar daar kunnen ze best wat bescherming en begeleiding bij gebruiken. Met Myndr kun je de leerlingen met een gerust hart het internet op laten gaan. De zoekresultaten zijn kindvriendelijk en advertenties en 18+ websites worden standaard geblokkeerd.

Privacy wordt beschermd

Alle filtering gebeurt in de browser zelf. Wij kunnen niet zien wat de leerlingen doen op het internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn. Er wordt geen privacy-gevoelige informatie verzonden of opgeslagen. Niet bij ons en niet bij jullie op school. Wel zo veilig en in lijn met de AVG!

7 redenen om te kiezen voor Myndr

Meer concentratie en rust in de klas. Je leerlingen kunnen zich focussen op hun taken zonder afleiding.

Geen dure apparatuur nodig. Om Myndr te gebruiken hoef je alleen de knop aan te schaffen en betaal je jaarlijks een bedrag voor het gebruik van het systeem. Dus geen ingewikkelde instellingen of hoge aanschafkosten.

Geen gedoe op het huidige schoolnetwerk. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

Voorkomen is beter dan genezen. Met Myndr kun je je klas met een gerust hart het internet op laten gaan. En bepaal jij hoe groot hun oefenterrein is. Zodat je ze stap voor stap zelf bewuste keuzes kunt leren maken.

Privacy van gebruikers wordt beschermd. Er wordt geen gebruikersdata verzameld. Niet bij ons en niet op school. Daardoor is Myndr AVG-proof.

Eenvoudige installatie. Het installeren van de Myndr is een fluitje van een cent en binnen een paar klikken geregeld!

Ontwikkeld in samenwerking met scholen. De Myndr-switch is voor en in de dagelijkse praktijk ontwikkeld.

6 weken gratis proberen. Vraag je demo-pakket aan en test zelf of de Myndr-switch je bevalt. Aanvragen