Vraag het werkboek aan en ga met de hele school een dag offline!

Installeren op Windows

Wat heb je nodig?

Extensie
Voor elk leerling-account wordt een extensie geïnstalleerd. Deze extensie gaat het internet op de laptops filteren.

Klascode
Elke Myndr-switch heeft een unieke viercijferige klascode. Door deze in te voeren weet de extensie naar welke switch er 'geluisterd' moet worden.

Deze klascode staat in de brief die je bij je bestelling ontvangen hebt, en staat op de kaartjes die verpakt zijn met de Myndr-switch.

Let op! Begin altijd met de Myndr-switch naar stand 5 te draaien! Als de extensie namelijk eenmaal is geïnstalleerd en gekoppeld werkt het meteen. Houdt hier rekening mee in de planning.

Als je deze stappen niet zelf kunt of wilt uitvoeren doen wij het graag voor je. Neem dan contact met ons op.


Hieronder vind je de stappen om de Myndr extensie te installeren in de Chrome- én Edge browsers op Windows m.b.v. de beheertool Intune. Je gebruikt daarvoor een PowerShell script dat wordt uitgevoerd op de machines van de leerlingen.

  1. Vul hier de klas-code in van de Myndr-switch die je aan een groep gaat koppelen
  2. Log in op endpoint.microsoft.com

  3. Ga naar apparaten, klik rechts op Windows en vervolgens op PowerShell-scripts.

  4. Klik rechtsboven op Toevoegen.

  5. Type 'Myndr MS Edge en G Chrome <GROEP> <SCHOOLNAAM>' als naam zodat je deze goed overzichtelijk houdt en klik onderaan op Volgende

  6. Klik op Selecteer een bestand, kies het zojuist gedownloade script. Je hoeft hier geen instellingen aan te passen dus klik vervolgens onderaan op Volgende.

  7. Klik op Groepen toevoegen en selecteer de groep waaraan je de extensie met deze klascode wilt toekennen. Klik onderaan op Volgende.

  8. Controleer of alle instellingen zijn zoals hierboven beschreven. Klik onderaan op Toevoegen.

De extensie zal nu bij alle leerlingen binnen de groep worden geïnstalleerd en ingesteld. Omdat Windows apparaten elk uur de beleidsregels updaten kan het tot een uur duren voordat het doorgevoerd is.


Je kunt wel meteen aan de gang met de volgende groep. Ga terug naar punt 1 en herhaal de stappen voor elke groep die een Myndr-switch in het lokaal heeft.


Meer hulp nodig?

Geen probleem, chatten of appen gaat het snelst. Bellen kan op 085 - 130 38 14.