Logo - home
Logo - home
0
Bestellen

Meer aandacht en focus met iets simpels als een knop? ’t Kan gewoon.

myndr

Verslaafd aan je smartphone?

78% kans dat je dit op een smartphone leest. En 99% kans dat je die mobiele telefoon te verslavend vindt. Voor jou. Of voor je kinderen. Logisch, ook. Maar wanneer is te veel online ook echt té veel?

Lees meer

Het probleem

Weggegooide tijd en gemiste kansen

Wist je volwassenen gemiddeld 2 uur per dag op onze smartphone zitten. Valt wel mee toch? Maar als je dat bij elkaar optelt betekent dit in een heel mensenleven ruim vijfenhalf jaar. Vijfenhalf jaar!

Dat is een lange tijd. Moet je bedenken wat je in die tijd had kunnen doen als je meer focus had. Je had een nieuwe taal kunnen leren, of een nieuwe sport, je had dat instrument écht onder de knie kunnen krijgen. Te veel online zijn kun je zien als weggegooide tijd en gemiste kansen in het offline leven.

Wist je dat?

60 procent van de tieners wordt afgeleid door social media tijdens het huiswerk maken.

Bron: Kennisnet

Het probleem

Online tijd verlummelen

Wat doen we dan online? Het grootste gedeelte van de tijd zitten we op – je raadt het al – sociale media. De meeste tijd gaat op aan Facebook en Google. Volwassenen surfen wat af, waarbij ze maar enkele minuten op een site blijven. Consumeren en weer door. De jeugd is gemiddeld 3 tot 5 uur per dag online. Zij besteden deze tijd voornamelijk op Instagram, snapchat, YouTube en WhatsApp.

De sociale media tijdelijk blokkeren kan helpen, maar bedenk je dat de sociale druk om met leeftijdsgenootjes in contact te blijven groot is. En ook online games als Fortnite vechten om hun onverdeelde aandacht.

Fact: 73 procent van de ouders heeft regels opgesteld voor hun kinderen voor het spelen van Fortnite.

Verslaving smartphone

Te veel online zijn kan leiden tot een serieuze digitale verslaving. De gevolgen hiervan zijn niet mild. Slechter slapen, meer kans op angststoornissen en depressies en slechter presteren op school. Te veel Facebook, Instagram leidt ook tot problemen als fomo en escapisme.

Fomo (fear of missing out) is de constante angst om dingen te missen en maakt je onrustig en onzeker over je eigen leven. Bij escapisme wil je een vlucht zoeken in de online wereld die gaat concurreren met de realiteit. Denk aan de schijnbaar ideale levens van influencers, maar ook aan de droomwereld die wordt gecreëerd in online games.

De oplossing

Een knop aan de muur

Myndr is de allersimpelste oplossing voor families die worstelen met digitale verleidingen. Een fysieke knop met vijf standen die alle gezinsleden helpt in het dagelijks leven. Denk eens hoe heerlijk het zou zijn!

Resultaat: meer aandacht voor elkaar, meer focus op studie of werk en beginnende digitale verslavingen worden in de kiem gesmoord. En dat alles met één draai aan de knop.

Myndr kent 5 standen. De standen werken als dakpannen: iedere stand blokkeert dus steeds iets meer dan de vorige stand.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder onderbreking

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen met je vrienden of je gezin. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

Bestel nu

Meer controle over het smartphonegebruik?
’t Kan gewoon.

Bestellen

Hoe werkt myndr?

Een persoonlijke portier

Myndr bestaat uit twee onderdelen. De myndr-switch en de myndr-wifi. Door de myndr switch te draaien, geef je aan wat van internet bij jullie wel of juist niet welkom is. Zo maak je in een handomdraai je “deurbeleid” bekend zodat digitale producten en diensten zich beter kunnen gaan houden aan jouw voorkeuren.

Lees meer   +

Onze missie

Myndr strijdt voor meer balans

Waarom? Omdat iedereen een gezondere relatie met digitale technologie verdient. Omdat iedereen de baas moet kunnen blijven over zijn of haar aandacht. En zeker onze kinderen.

Lees meer   +