Logo - home

Verslaafd aan je smartphone?

78% kans dat je dit op een smartphone leest. En 99% kans dat je die mobiele telefoon te verslavend vindt. Voor jou. Of voor je kinderen. Logisch, ook. Maar wanneer is te veel online ook echt té veel?

Het probleem

Weggegooide tijd en gemiste kansen

Wist je volwassenen gemiddeld 2 uur per dag op onze smartphone zitten. Valt wel mee toch? Maar als je dat bij elkaar optelt betekent dit in een heel mensenleven ruim vijfenhalf jaar. Vijfenhalf jaar!

Dat is een lange tijd. Moet je bedenken wat je in die tijd had kunnen doen als je meer focus had. Je had een nieuwe taal kunnen leren, of een nieuwe sport, je had dat instrument écht onder de knie kunnen krijgen. Te veel online zijn kun je zien als weggegooide tijd en gemiste kansen in het offline leven.

Wat doen we dan online? Het grootste gedeelte van de tijd zitten we op – je raadt het al – sociale media. De meeste tijd gaat op aan Facebook en Google. Volwassenen surfen wat af, waarbij ze maar enkele minuten op een site blijven. Consumeren en weer door. De jeugd is gemiddeld 3 tot 5 uur per dag online. Zij besteden deze tijd voornamelijk op Instagram, snapchat, YouTube en WhatsApp.

De sociale media tijdelijk blokkeren kan helpen, maar bedenk je dat de sociale druk om met leeftijdsgenootjes in contact te blijven groot is. En ook online games als Fortnite vechten om hun onverdeelde aandacht.

Fact: 73 procent van de ouders heeft regels opgesteld voor hun kinderen voor het spelen van Fortnite.

"Het heeft bewustwording opgeleverd over de onzinnige dingen die we doen op onze telefoon. De prikkels, domme spelletjes, kijken naar de levens van anderen."

Aagje Meijer

De oplossing

Myndr, een knop aan de muur

Wij hebben een simpele oplossing voor families die worstelen met digitale verleidingen. Een fysieke knop met vijf standen die je helpt in het dagelijks leven meer rust en minder afleiding te ervaren.

Meer focus voor de familie, meer tijd voor huiswerk, studie of hobby. En dat alles in een handomdraai.

Studeren zonder YouTube.
Dus beter je huiswerk maken zónder afleiding.

Avondeten zonder WhatsApp.
En dus met meer aandacht voor elkaar.

Ontbijten zonder werkmails.
En bewuster die boterham eten.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Even niet online

  Alle aandacht voor elkaar

  Samen eten betekent ook de dag bespreken, zonder gestoord te worden door prikkels van buiten. Zet de myndr switch op stand 1 en geniet van volledige aandacht voor elkaar.

 • Stand 2

  Werken zonder afleiding

  Alleen dat wat je écht nodig hebt

  Je (huis)werk maak je tegenwoordig bijna altijd op de computer. Internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat jullie je beter kunnen concentreren.

 • Stand 3

  Ongestoord ontspannen

  Waar je zin in hebt, zonder afleiding

  Hoe lekker is het om je te verliezen in een film of game? Alleen, of samen. Zet de knop op stand 3 en geniet, terwijl social media en messaging op afstand gehouden wordt.

 • Stand 4

  Veilig en vrij

  Zorgeloos internet

  In één handomdraai pas je het internet aan. Gokwebsites, gewelddadige websites en porno worden zoveel mogelijk gefilterd, zo maak je het internet veilig voor je gezin.

 • Stand 5

  Alles aan

  Internet zoals je het gewend was

  Met de knop in deze stand is het internet even snel, even toegankelijk (en even afleidend ) als jullie gewend zijn.

 • Uit
  Aan
 • Malware
 • 18+
 • Social Media
 • Gaming
 • Streaming video
 • Streaming audio
 • E-mail
 • Telefoon

"Het is een hele goede tool als je als gezin moeite hebt internetgebruik te reguleren."

Nathalie van den Brug

Bestel nu voor € 189,00

Meer focus en meer controle over smartphonegebruik?
’t Kan gewoon.

Bestellen
 • Gratis verzending
 • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Duurzame bezorging met Fietskoeriers

Veelgestelde vragen

Meer

De myndr maakt soms piep geluidjes, waarom is dit?

Om de zoveel tijd ‘ reset’ de myndr switch zichzelf. De switch start dan opnieuw op. Tijdens dit proces kan het zo zijn dat er korte piepgeluidjes geproduceerd worden. Dit betekent niet dat er iets mis is maar juist dat het opstarten goed gegaan is. Dit kan dus geen kwaad.

Kan ik mijn huidige internet abonnement opzeggen?

Nee, myndr is namelijk geen internet provider.

Het internet wordt nog steeds geleverd door je provider (zoals Ziggo, KPN of T-Mobile) waar jij een abonnement hebt afgesloten. Het nieuwe netwerk maakt gebruik van hetzelfde internet signaal maar filtert dit signaal voordat het bij jouw apparaat aankomt.

Mijn wifi valt af en toe uit! Hoe kan dat?

De myndr-wifi hoort natuurlijk gewoon te werken, zonder uitval.

Dat je wifi uitvalt kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat je de voeding niet op het lichtnet hebt aangesloten, maar bijvoorbeeld op een vrije USB-poort van je ‘oude’ router. Bij een piek-belasting van de myndr-wifi heeft het apparaat meer voeding nodig, die voeding kan alleen door het lichtnet opgevangen worden.

Als je de myndr-wifi volgens het installatie-boekje aangesloten hebt, hoort het gewoon te werken.

Hoe werkt de filtering?

Myndr filtert websites aan de hand van een grote database. In deze database staan ontzettend veel websites en internetdiensten die onderverdeeld zijn in categorieën.

De categorieën met websites, apps en diensten komen overeen met de standen op de myndr switch. Als jij bijvoorbeeld stand 2 hebt geselecteerd dan wordt er een signaal doorgestuurd naar de myndr wifi dat alle websites buiten deze categorie geblokkeerd worden.

Op de myndr switch kun je dus aangeven welke websites jij beschikbaar wilt hebben, de myndr wifi voert dit uit.

Kan je myndr omzeilen met een VPN?

Ja, theoretisch is dat mogelijk.

Wij blokkeren alleen die VPN’s die wij kennen. Dat zijn over het algemeen de betaalde VPN’s en een aantal gratis VPN’s. De gratis VPN’s (waarvan we het gebruik sterk afraden) die niet in onze filter-database staan, kunnen we niet blokkeren.

Kan ik het wifi-wachtwoord wijzigen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk het wachtwoord van de myndr-wifi te wijzigen. In een volgende versie zullen we dat gaan invoeren.

We blijven natuurlijk de software op de myndr-wifi ontwikkelen. Deze nieuwe software wordt automatisch op de myndr-wifi geupdate. Wil je weten wat er precies veranderd is? Op forum.myndr.nl houden we je op de hoogte van deze updates.