Hoe gaat de installatie in zijn werk?

Het installeren van myndr gaat als volgt:

1. Haal alle spullen uit de myndr doos.
  2. Stop de batterijen vast in de myndr switch. Let hierbij even goed op de juiste plaatsing: De linker batterij moet met de plus omhoog, de rechter moet met de plus naar beneden.
  3. Neem de myndr filter, de stroom adapter en de twee kabels mee naar waar jullie modemrouter staat.
  4. Sluit de netwerkkabel aan tussen een lege poort van de modemrouter en de onderste poort van de myndr filter.
  5. Als je beschikt over een mesh netwerk of Wi-Fi versterkers, sluit die dan met de bestaande netwerkkabel aan op de bovenste netwerk-poort van de myndr filter.
  6. Controleer dat alle netwerkkabels goed op hun plek zitten en druk ze even extra aan voor de zekerheid.
  7. Sluit de myndr filter m.b.v. de USB kabel aan op de adapter en steek de adapter in een vrij stopcontact.
    Gebruik absoluut niet een USB poort op de modemrouter om de myndr filter van stroom te voorzien! Als er flink gedownload wordt krijgt de modemrouter het druk, heeft zelf meer stroom nodig en daardoor zal de stroom van de USB aansluiting verminderen. Dan kan de myndr filter uitvallen en verlies je de verbinding.
  8. Wacht tot alle lampjes op de myndr filter gestopt zijn met knipperen. De myndr filter is dan klaar voor gebruik.
  9. Verbind een computer/laptop of tablet met de myndr Wi-Fi met behulp van de gegevens onderop de filter of op de bijgeleverde stickers. (Als je een mesh netwerk of Wi-Fi versterkers hebt hoeft dit niet)
  10. Ga naar meta.myndr.net
  11. Als alles goed is gegaan dan zie je nu de inlogpagina van de myndr filter. Hier is ook aangegeven welke categorie├źn momenteel toegankelijk zijn.
  12. Draai een keer aan de myndr switch en wacht een paar seconden. Je kunt zien dat het middelste lampje op de myndr filter gaat knipperen. Dat betekent dat de myndr filter z’n regels aan het aanpassen is naar wat jij wilt. Na een paar seconden is dat klaar, als je nu de pagina opnieuw laad zul je zien dat de toegankelijke categorie├źn zijn aangepast.

Je bent klaar met installeren!