Logo - home

Waarmee kunnen we je helpen?

Installatie

Wordt de Xbox of Playstation ook gefilterd?

Ja, myndr filtert ook de Playstation en de Xbox.

Er bestaan 2 situaties waarin er gefilterd kan worden:

Draadloze situatie
Als deze consoles via de wifi van myndr connectie hebben met het internet, filtert myndr ook de Xbox en de Playstation.

Bekabelde situatie
Is de console door middel van een kabel met het internet verbonden, dan kan deze in de uitgang van de myndr-wifi gestoken worden.

Kan de knop overal opgehangen worden?

Ja, je kan de knop overal in huis ophangen. De knop staat namelijk niet in direct contact met de wifi, dus hoeft niet in de buurt van de wifi te hangen.

Waarom moet ik de switch ophangen?

Wij geloven er sterk in dat alleen door in gesprek te gaan en het samen te doen dat er echte verandering kan komen in ons gebruik van het internet. Een knop aan de muur op een centrale plek is voor iedereen direct zichtbaar en faciliteert daardoor het gesprek over het internet gebruik. Ook denken wij dat het makkelijker wordt voor iedereen om zijn gedrag aan te passen als de stand van het internet transparant is en voor iedereen zichtbaar binnen het huishouden.

Myndr is nadrukkelijk niet bedoeld als ouderlijk toezicht om zonder uitleg of overleg het internet van de kinderen zomaar uit te zetten op zijn smartphone.

Waarom krijg ik een nieuw wifi-netwerk?

Als je myndr installeert maken wij een nieuw, gefilterd en veilig wifi-netwerk aan. Dit is op dit moment de enige manier om betrouwbaar het internet te filteren. Omdat het een nieuw netwerk is, zal het geen problemen veroorzaken met allerlei randapparatuur dat je op je oude, bestaande netwerk houdt aangesloten.

Waarom leveren ook een myndr wifi?

Om op een zo effectief mogelijke manier te filteren is een apart Wifi netwerk nodig. Het is technisch mogelijk om het Wifi netwerk dat al in jouw huis aanwezig is te filteren maar alleen met de nodige kunstgrepen. Om effectieve en betrouwbare filtering te garanderen hebben wij daarom de mynder wifi ontwikkeld.

Meer installatie

Gebruik

De myndr maakt soms piep geluidjes, waarom is dit?

Om de zoveel tijd ‘ reset’ de myndr switch zichzelf. De switch start dan opnieuw op. Tijdens dit proces kan het zo zijn dat er korte piepgeluidjes geproduceerd worden. Dit betekent niet dat er iets mis is maar juist dat het opstarten goed gegaan is. Dit kan dus geen kwaad.

Kan ik mijn huidige internet abonnement opzeggen?

Nee, myndr is namelijk geen internet provider.

Het internet wordt nog steeds geleverd door je provider (zoals Ziggo, KPN of T-Mobile) waar jij een abonnement hebt afgesloten. Het nieuwe netwerk maakt gebruik van hetzelfde internet signaal maar filtert dit signaal voordat het bij jouw apparaat aankomt.

Mijn wifi valt af en toe uit! Hoe kan dat?

De myndr-wifi hoort natuurlijk gewoon te werken, zonder uitval.

Dat je wifi uitvalt kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaak hiervan kan zijn dat je de voeding niet op het lichtnet hebt aangesloten, maar bijvoorbeeld op een vrije USB-poort van je ‘oude’ router. Bij een piek-belasting van de myndr-wifi heeft het apparaat meer voeding nodig, die voeding kan alleen door het lichtnet opgevangen worden.

Als je de myndr-wifi volgens het installatie-boekje aangesloten hebt, hoort het gewoon te werken.

Hoe werkt de filtering?

Myndr filtert websites aan de hand van een grote database. In deze database staan ontzettend veel websites en internetdiensten die onderverdeeld zijn in categorieën.

De categorieën met websites, apps en diensten komen overeen met de standen op de myndr switch. Als jij bijvoorbeeld stand 2 hebt geselecteerd dan wordt er een signaal doorgestuurd naar de myndr wifi dat alle websites buiten deze categorie geblokkeerd worden.

Op de myndr switch kun je dus aangeven welke websites jij beschikbaar wilt hebben, de myndr wifi voert dit uit.

Kan ik het wifi-wachtwoord wijzigen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk het wachtwoord van de myndr-wifi te wijzigen. In een volgende versie zullen we dat gaan invoeren.

We blijven natuurlijk de software op de myndr-wifi ontwikkelen. Deze nieuwe software wordt automatisch op de myndr-wifi geupdate. Wil je weten wat er precies veranderd is? Op forum.myndr.nl houden we je op de hoogte van deze updates.

Meer gebruik

Privacy en veiligheid

Houden jullie bij welke websites ik bezoek en welke standen ik gebruik?

Nee, dit houden wij niet bij. Wij kunnen niet zien of bijhouden hoe jij je internet gebruikt, en welke websites je bezoekt. Je internettoegang verloopt via de myndr wifi en hier hebben wij geen toegang toe. Het filteren gebeurd in je huis. Alleen jij kan veranderingen doorvoeren en ook alleen jij weet welke websites jij bezoekt.

Wij kunnen alleen zien in welke stand je de knop gezet hebt. Dit is nodig omdat wij moeten weten welke internet services jij wilt ontvangen, anders kunnen we niet de juiste filtering toepassen. Vergelijk het met de ja/nee sticker op je brievenbus. Deze is ook zichtbaar voor de postbode zodat jij niet reclamefolders krijgt als jij dit niet wilt.

Wat moet ik doen als ik een onveiligheid/hack ontdek in myndr?

Als je een onveiligheid of hack hebt ontdekt of denkt dat je die hebt ontdekt willen we dat heel graag van je horen. Lees hier meer over op onze Responsible disclosure pagina.

Kan de myndr-wifi niet gehackt worden?

Volgens de wetten der natuurkunde is quantum cryptografie niet te hacken. Zelfs dat bleek in de realiteit niet waar…

Beweren dat een op internet aangesloten product niet te hacken is, is onzin. Dus ook de myndr-wifi is, net als elk ander apparaat dat op jullie netwerk is aangesloten, uiteindelijk te hacken. We zijn bij het ontwerp en de bouw van de myndr wifi juist ervan uitgegaan dat die mogelijkheid bestaat en hebben daarop keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat, mocht het onverhoopt gebeuren, er in ieder geval niets privacygevoeligs te halen valt.

Welke gegevens worden door jullie opgeslagen?

Het waarborgen van privacy, het beschermen van jouw persoonlijke informatie, is het makkelijkst als er zo min mogelijk wordt verzameld. Daarom hebben wij myndr zo gemaakt dat alleen de stand van de myndr switch voor ons inzichtelijk is, maar niet te koppelen is aan personenen.

Extra services en diensten

Om gebruik te maken van extra diensten hebben wij soms wel persoonlijke gegevens nodig. Bij het aanmelden hiervoor vertellen we je precies waarom we welke gegevens nodig hebben en hoe we hiermee omgaan.
Je kan myndr altijd gebruiken zonder je aan te melden. Hoe dan ook mogen we jouw informatie nergens anders voor gebruiken zonder jouw expliciete goedkeuring.

100% privé

Een andere voorzorgsmaatregel die wij hebben getroffen om je privacy te beschermen is dat het filteren volledig binnen jullie eigen huis gebeurt en achter (of na) de router van jullie internetprovider, zonder dat er iets wordt bijgehouden. En meekijken kan al helemaal niet. Myndr vormt daardoor geen privacy risico en al jullie internetverkeer blijft 100% privé.

Kunnen jullie inzien welke stand ik heb geselecteerd?

Ja, dit is mogelijk. De reden waarom dit mogelijk is omdat wij moeten weten welke internet services jij wilt ontvangen, anders kunnen we niet de juiste filtering toepassen. Vergelijk het met de ja/nee sticker op je brievenbus. Deze is ook zichtbaar voor de postbode zodat jij niet reclamefolders krijgt als jij dit niet wilt.

Wij kunnen niet zien of bijhouden hoe jij je internet gebruikt, en welke websites je bezoekt. Je internettoegang verloopt via de myndr wifi en hier hebben wij geen toegang toe. Het filteren gebeurt in je huis. Alleen jij kan veranderingen doorvoeren en ook alleen jij weet welke websites jij bezoekt.

Meer privacy