Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

3 Jul 2023 07:00 tot 28 augustus 2023 11:00
Opgelost

Verkeerd verzonden e-mails

Na een melding en bij controle van onze serviceberichten werd duidelijk dat wij e-mails met verkeerde informatie hebben uitgestuurd naar iets minder dan 70 Myndr gebruikers die niet met een Myndr-switch gekoppeld zijn.

In ons systeem bestaan twee soorten accounts: voor mensen die switches kunnen bedienen (meestal leerkrachten) en voor mensen die andere mensen aan switches kunnen koppelen (meestal ICT-coördinatoren of ICT-beheerders). De meeste mensen op ons platform hebben minstens één Myndr switch die zij kunnen bedienen maar een kleine groep heeft geen knop die zij zelf bedienen. Het proces dat de serviceberichten verstuurt over het internetgebruik in de klas hield geen rekening met die laatste groep. Door een bug in ons systeem hebben zij mails ontvangen met informatie van Myndr switches die niet in hun account zitten.

Dit had niet mogen gebeuren.

De in de e-mail gedeelde informatie is beperkt gebleven tot hoe vaak een educatieve-, algemene-, socialmedia- of gamewebsite werd bezocht door de klas als geheel. Er kwam op geen enkele manier persoonlijke informatie in de mails voor en links om details op het dashboard in te zien werkten niet. (Tenzij de ontvanger al expliciet toegang tot die informatie had.)

Oorzaak en preventie

Myndr groeit hard. Dit in combinatie met het vele werk wat we hebben verzet om nieuwe functionaliteiten te realiseren heeft ertoe geleid dat er te veel druk is komen te liggen bij onze medewerkers. Hierdoor heeft de controle op elkaars werk minder aandacht gekregen en dit is er de oorzaak van geweest dat deze bug onopgemerkt is gebleven. Omdat eerder de zomervakantie in volle gang was zijn pas vandaag de eersten van deze servicemails verzonden. Gelukkig kregen we hierover direct reactie van onze klanten.

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Uiteraard blijven we er alles aan doen om fouten te voorkomen en om, als er fouten ontdekt worden, deze zo snel mogelijk op te lossen.

Sorry voor dit gedoe!

Wil je naar aanleiding van dit bericht meer informatie dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. We horen je graag.

Geplaatst op 28 augustus 2023
Terug