Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Myndr vs. meekijk-software

Meekijk-software en Myndr in dezelfde klas? Geen enkel probleem!

Veel scholen maken gebruik van de elektronische leeromgeving (elo’s) van hun ict-leverancier, bijvoorbeeld MOO van Heutink ICT, COOL van Cloudwise of de ZuluConnect van De Rolf Groep. Vaak is de mogelijkheid om mee te kijken geïntegreerd in deze elo’s. In sommige gevallen wordt meekijk-software als losse functie aangeschaft, vaak kiest een school dan voor Netop Vision.

Wij krijgen regelmatig de vraag van scholen wat het verschil is tussen Myndr en meekijksoftware of schermcontrole. Wat ons betreft is Myndr niet te vergelijken met meekijksoftware. Myndr kan echter prima werken in combinatie met de elo’s en de meekijkfunctionaliteiten. Als je er tijd voor hebt, kun je meekijken maar zodra je nakijk- of ander werk doet, instructie geeft of een leerling in de klas begeleidt, zorgt Myndr ervoor dat de leerlingen niet afdwalen. Daarbij geeft Myndr je een aantal extra voordelen:

Veel leerkrachten die zowel Myndr als meekijk-software hebben, geven aan dat ze de meekijksoftware minder vaak hoeven te gebruiken. Met Myndr weten ze gewoon zeker dat kinderen niet komen waar ze niet mogen komen. Myndr geeft ze meer tijd en dus meer focus op begeleiding en instructie.

Met Myndr zorg je er daarnaast voor dat kinderen al vanaf jonge leeftijd een gezonde relatie aangaan met het internet en niet meer afgeleid worden tijdens de les. Je leert ze na te denken over wat ze precies van internet nodig hebben op dat moment en je kan het gesprek daarover met ze aangaan.

Overeenkomsten en verschillen

Myndr Meekijk-software Meekijk-software en Myndr
Schermen zien van kinderen no yes yes
Online afleiding voorkomen yes no yes
Inspelen op lessituatie yes no yes
Schermen op zwart no yes yes
Ongestoord instructie geven yes no yes
Meer voor de klas te staan yes no yes
Advertenties geblokkeerd yes no yes
90%
van de leerkrachten ervaart meer rust in de klas
95%
merkt direct minder afleiding bij leerlingen
90%
van de leerkrachten wil niet meer zonder

Probeer Myndr kosteloos uit

Je kunt de Myndr-switch 6 weken vrijblijvend proberen. In deze periode helpen we je om het internet op school veilig te reguleren. Meld je aan en je kunt gelijk beginnen!

Aanmelden proefperiode
  • Meteen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf *

* Je ICT beheerder kan kosten in rekening brengen voor het installeren van de gratis Myndr plugin.