Start vóór 1 juli en ontvang twee jaar pionierskorting!

Myndr en meekijk-software

Meekijk-software en Myndr in dezelfde klas? Geen enkel probleem!

Veel scholen maken gebruik de van elektronische leeromgeving (elo’s) van hun ict-leverancier, bijvoorbeeld MOO van Heutink ICT, COOL van Cloudwise of de ZuluConnect van De Rolf Groep. Vaak is de mogelijkheid om mee te kijken geïntegreerd in deze elo’s. In sommige gevallen wordt meekijk-software als losse functie aangeschaft, vaak kiest een school dan voor Netop Vision.

Wij krijgen bij Myndr regelmatig de vraag van scholen wat Myndr toevoegt als ze al gebruik maken van meekijk-software. Wat ons betreft is Myndr niet te vergelijken met meekijk-software. Myndr kan echter prima werken in combinatie met de elo’s en de meekijk-functionaliteiten. Als je er tijd voor hebt kun je meekijken maar zodra je nakijk- of ander werk doet, instructie geeft of een leerling in de klas begeleidt, zorgt Myndr ervoor dat de leerlingen niet afdwalen. Daarbij geeft Myndr je een aantal extra voordelen:

Voor en in de klas

Met Myndr hoef je niet achter je beeldscherm te zitten om te checken waar de leerlingen online bezig zijn of welke tabbladen er allemaal al dan niet per ongeluk openstaan. Je kunt dus gerust even de klas inlopen om die ene leerling uitleg te geven.

Meer toekomen aan echt lesgeven

Met Myndr voorkom je dat kinderen online afgeleid worden onder de les, met meekijk-software moet je surfgedrag actief in de gaten houden.

Advertenties

Wij blokkeren standaard advertenties. Die horen gewoon niet thuis in een school. Wist je dat een leerling tot wel 2.300 advertenties per dag te zien krijgt?

De switch zelf

Myndr is uniek in de manier waarop je het internet in meer of mindere mate bedient. Met een draai aan de knop stelt de leerkracht in hoeveel internet er beschikbaar is. Geen ict-kennis nodig. Voor iedereen direct te gebruiken.

Overeenkomsten en verschillen

Myndr Meekijk-software Meekijk-software en Myndr
Schermen zien van kinderen no yes yes
Online afleiding voorkomen yes no yes
Inspelen op lessituatie yes no yes
Schermen op zwart no yes yes
Ongestoord instructie geven yes no yes
Meer voor de klas te staan yes no yes
Advertenties geblokkeerd yes no yes

Veel leerkrachten die zowel Myndr als meekijk-software hebben, geven aan dat ze de meekijksoftware minder vaak hoeven te gebruiken. Met Myndr weten ze gewoon zeker dat kinderen niet komen waar ze niet mogen komen. Myndr geeft ze meer tijd en dus meer focus op begeleiding en instructie.

Met Myndr zorg je er daarnaast voor dat kinderen al vanaf jonge leeftijd een gezonde relatie aangaan met het internet en niet meer afgeleid worden tijdens de les. Je leert ze na te denken over wat ze precies van internet nodig hebben op dat moment en je kan het gesprek daarover met ze aangaan.

Wil je weten of Myndr ook past binnen jouw school? Vraag een vrijblijvende proefperiode van 6 weken, eenvoudig geïnstalleerd en je zit nergens aan vast.

Probeer Myndr kosteloos uit

Je kunt de Myndr-switch 6 weken vrijblijvend proberen. In deze periode helpen we je om het internet op school veilig te reguleren.

Aanmelden proefperiode
  • Vandaag aanvragen, morgen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf