De simpelste internetfilter voor in de klas

De Myndr-switch is een fysieke draaiknop met vijf standen waarmee de leerkracht zelf bepaalt hoeveel internet er op de laptops van de leerlingen beschikbaar is.


Meer rust in de klas. Beter focussen zonder afleiding.

Eenvoudige installatie. Binnen een paar klikken geregeld!

Geen dure apparatuur nodig. Geen ingewikkelde instellingen of hoge aanschafkosten.


In een handomdraai geeft de eenvoudige knop aan de muur in de klas een signaal aan de laptops van de leerlingen en wordt de internettoegang binnen 10 seconden aangepast.

Alle tabs en vensters die openstaan in de browser worden gecheckt en, als dat nodig is, geblokkeerd.

Zo kunnen de leerlingen zich beter concentreren, neemt de rust tijdens de les toe en weet de leerkracht wat er op de schermen van de leerlingen gebeurt.

Zo komt de leerkracht meer toe aan echt lesgeven.

De Myndr-switch De simpelste internetfilter voor in de klas

Myndr houdt het simpel

De Myndr-switch filtert het internet werkt buiten het schoolnetwerk om. De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things technologie. In plaats van het wifi-netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform.

Op de laptops van de leerlingen wordt de Myndr-plugin geïnstalleerd. Deze plugin haalt via de bestaande wifi-verbinding de ingestelde regels op van het Myndr-platform.

Vervolgens past de plugin zelf de regels toe op de laptops. Zo hoeft er niets aan het schoolnetwerk te veranderen en kan er per klas gekozen worden wat wel of niet geblokkeerd moet worden.

Met de Myndr-switch geef jij de leerkracht de mogelijkheid om zelf te bepalen welke websites gefilterd, of weer toegankelijk worden. Zonder dat andere klassen of collega’s daar ook maar iets van merken.

Geen gedoe op het huidige schoolnetwerk. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

Reacties van leerkrachten

Je kunt ‘m makkelijk gebruiken, even snel óf terugdraaien of hoger zetten als dat nodig is; het is gewoon een heel makkelijk apparaatje om te gebruiken.

Profielfoto van Annemiek van Horssen
Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr-knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.

Profielfoto van Ilone van Dalen
Ilone van Dalen Ict'er en leerkracht groep 7-8

Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas. Ik wil niet meer zonder Myndr in de klas!

Profielfoto van Anne-Wil Klein-Lenderink
Anne-Wil Klein-Lenderink Leerkracht groep 5-6

De 5 standen van het internetfilter

De Myndr-switch heeft 5 standen; van alles (veilig) open tot alleen de lesmethodes. Door te draaien aan de knop schakelt de leerkracht makkelijk over van de ene naar de andere stand.

De standen zijn gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de leerkracht. Daarvoor is een eenvoudig dashboard beschikbaar waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Per stand kun je zelf bepalen welke soort services wel of niet beschikbaar zijn.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

De standen van Myndr voor School

Installeren: kinderlijk eenvoudig

De Google-accounts van de leerlingen krijgen vanuit het centrale beheer de Myndr-plugin geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de plugin éénmalig om een klascode. Deze code koppelt het account van de leerling aan de switch in het klaslokaal. Meer is er niet voor nodig.

Voorkomen is beter dan genezen

Niet alles wat op internet te vinden is, is ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten ze zelf gaan leren hoe ze hiermee om moeten gaan, maar daar kunnen ze best wat bescherming en begeleiding bij gebruiken. Met Myndr kun je de leerlingen met een gerust hart het internet op laten gaan. De zoekresultaten zijn kindvriendelijk en advertenties en 18+ websites worden standaard geblokkeerd.

Privacy wordt beschermd

Alle filtering gebeurt in de browser zelf. Wij kunnen niet zien wat de leerlingen doen op het internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn. Er wordt geen privacy-gevoelige informatie verzonden of opgeslagen. Niet bij ons en niet bij jullie op school. Wel zo veilig en in lijn met de AVG!

7 redenen om te kiezen voor Myndr

Meer concentratie en rust in de klas. Je leerlingen kunnen zich focussen op hun taken zonder afleiding.

Geen dure apparatuur nodig. Om Myndr te gebruiken hoef je alleen de knop aan te schaffen en betaal je jaarlijks een bedrag voor het gebruik van het systeem. Dus geen ingewikkelde instellingen of hoge aanschafkosten.

Geen gedoe op het huidige schoolnetwerk. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

Voorkomen is beter dan genezen. Met Myndr kun je je klas met een gerust hart het internet op laten gaan. En bepaal jij hoe groot hun oefenterrein is. Zodat je ze stap voor stap zelf bewuste keuzes kunt leren maken.

Privacy van gebruikers wordt beschermd. Er wordt geen gebruikersdata verzameld. Niet bij ons en niet op school. Daardoor is Myndr AVG-proof.

Eenvoudige installatie. Het installeren van de Myndr is een fluitje van een cent en binnen een paar klikken geregeld!

Ontwikkeld in samenwerking met scholen. De Myndr-switch is voor en in de dagelijkse praktijk ontwikkeld.

Reviews van leraren

Wij zijn al vanaf de start van Myndr overtuigd van onze switch. Maar we laten graag mensen aan het woord die uit ervaring kunnen vertellen of dat terecht is. Of niet. Zodat deze reviews je helpen een goed en eerlijk beeld te krijgen van Myndr in de praktijk.

Ik ben bovenbouwleerkracht en ict’er op obs de Wiekslag in Voorst. Wij werken met combinatieklassen, wat betekent dat je eigenlijk constant instructie geeft en niet veel rondloopt. Je kan dus niet constant de schermen van de leerlingen in de gaten houden.

Lees meer
Profielfoto van Dennis Wesselink
Dennis Wesselink Leerkracht groep 7/8 en ict-coördinator

Je kunt ze zo stap voor stap leren wat ze wel en wat ze niet kunnen doen online en je ondervangt dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.

Lees meer
Profielfoto van Annemiek van Horssen
Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er

6 weken gratis proberen. Vraag je demo-pakket aan en test zelf of de Myndr-switch je bevalt. Aanvragen