Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Hoe Myndr voor School de werkdruk van leerkrachten verlicht

Kennis en onderzoek

Door Paul Huizinga — 12 april 2021

Leestijd: ongeveer 1 minuten

Werkdruk in het onderwijs, een overgroot deel (84%) van de basisschool-leerkrachten ervaart het. Je maakt meer uren dan waar je voor betaald wordt, je voelt de hele dag stress en je ziet collega’s uitvallen. Je kunt niet simpelweg nóg meer gaan werken. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van lesgeven en ten koste van de leerlingen. 

DUO heeft onderzoek gedaan onder leerkrachten in het basisonderwijs. Daar komen twee punten sterk naar voren als oorzaak van die te hoge werkdruk:

  • Het afnemend concentratievermogen van leerlingen en
  • Het aantal leerlingen in een klas dat extra aandacht vergt.

Beter concentreren in de klas

Met Myndr voor School bepaalt de leerkracht wat er beschikbaar is op de laptops van de leerlingen. Daardoor ervaart de leerling meer rust in de klas en kan hij of zij zich beter concentreren op de taak die gedaan moet worden.

Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas.
Ik wil niet meer zonder!

Anne-Wil Klein-Lenderink

Tijd voor extra aandacht

Omdat de leerkracht niet in de gaten hoeft te houden wat er op de schermen van de leerlingen gebeurt, heeft hij of zij meer tijd en rust om extra aandacht te geven aan leerlingen die het nodig hebben. Dennis Wesselink van basisschool De Wiekslag zegt er het volgende over: “Het grootste voordeel is dat je niet meer constant alert hoeft te zijn of kinderen niet aan andere dingen werken dan educatief noodzakelijk.”

Myndr voor School is misschien niet dé oplossing om de te hoge werkdruk in het basisonderwijs weg te nemen, maar we horen wél van leerkrachten die Myndr gebruiken, dat het ze helpt om te zorgen voor meer rust in de klas en daardoor ook voor een betere concentratie van de leerlingen.  “Nu we met Myndr werken kunnen we het internet in de klas ‘sturen'”, zegt Sander Gries.

Wil je weten of Myndr voor School iets is voor jouw school? Neem dan contact met ons op voor een gratis proefperiode van 6 weken

Door Paul Huizinga van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5