Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Met een flexibel internetfilter voorkom je nare ervaringen in de klas

Kennis en onderzoek

Door Paul Huizinga — 20 april 2021

Leestijd: circa 1 minuten

Voorkomen is beter dan genezen. Dat een leerling op school een schadelijke of zelfs traumatische ervaring heeft is wel het laatste waar je als leerkracht, ict’er of schoolleiding mee te maken wilt krijgen. De nasleep van zo’n incident kan een diepe impact hebben op de kinderen, de ouders én de school.

Heel af en toe worden wij door een basisschool benaderd waar een leerling op het internet iets is tegengekomen dat niet geschikt is voor kinderen. Als leerkracht wil je onbezorgd en stressvrij les kunnen geven en als bestuurder wil je natuurlijk uitstralen dat je school een veilige omgeving is voor de leerlingen. 

De oplossing: het internetfilter van Myndr

Op de basisschool van Annemiek werd er na een incident snel gehandeld door de schoolleiding: “Nadat er in groep 6 een voorval had plaatsgevonden, heeft de directie contact opgenomen met de ict-leverancier. Na een proefperiode van een aantal weken hebben we besloten om Myndr voor School aan te schaffen. We hebben nu in groep 5 t/m 8 een Myndr-switch hangen.”

Bij een andere school kon, na een vervelende ervaring van een leerling op het internet, onze internetfilter binnen 2 werkdagen geleverd en geïnstalleerd worden. Door het snelle handelen van de leerkracht en de schoolleiding werden de ouders gerustgesteld en bleef de schade gelukkig beperkt tot dat ene voorval.

Je kunt ze zo stap voor stap leren wat ze wel en wat ze niet kunnen doen online.

Annemiek van Horssen

Myndr voor School zorgt ervoor dat je de klas met een gerust hart het internet op kan laten gaan. En met de switch bepaalt de leerkracht hoe groot hun oefenterrein is. Annemiek: “​Je kunt ze zo stap voor stap leren wat ze wel en wat ze niet kunnen doen online en je ondervangt dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.”

Rust en focus in de klas

Ook bij Dennis Wesselink van Openbare basisschool De Wiekslag geeft het internetfilter van Myndr een stuk meer rust in de klas: “Het grootste voordeel is dat je niet meer constant alert hoeft te zijn of kinderen niet aan andere dingen werken dan educatief noodzakelijk.”

Naast het blokkeren van alle websites met volwassen content, houdt Myndr voor School ook phishing-websites tegen. Ook blokkeert het internetfilter in elke stand die vervelende advertenties. Die horen niet thuis op een school, toch? 

Wil je weten of Myndr voor School iets is voor jouw school? Neem dan contact met ons op voor een gratis proefperiode van 6 weken

Door Paul Huizinga van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5