Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

De knop is heel simpel te gebruiken, is handzaam en makkelijk

Wij hadden eerst nog geen internetfilter op school. We hadden zoiets van: we kijken wel hoe het gaat. Maar bij een voorval in groep 6 kwam er iets onder de ogen van de leerlingen wat niet had gemogen. Daarop heeft de directie contact opgenomen met onze ict-leverancier om te kijken wat de opties waren voor internetfiltering. We zijn toen eerst in de betreffende klas met de Myndr-switch gestart, en na een proefperiode hebben we nu in groep 5 t/m 8 een switch hangen. 

Rekenen, taal en spelling gaan bij ons al volledig digitaal en momenteel zijn we bezig thematisch werken ook digitaal in gang te zetten. Dan kom je wel gauw op een uur of drie dat de leerlingen online aan het werk zijn. Je merkt dat je kinderen daarin echt moet begeleiden en zo’n switch kan je daarbij helpen. Je kunt ze zo stap voor stap leren wat ze wel en wat ze niet kunnen doen online. Daarbij ondervang je dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.

Ik vind het heel ideaal dat je de switch zo kunt instellen dat ze bijvoorbeeld bij een rekenles echt alleen maar gefocust zijn op hun rekenwerk. En als je dan eventueel een extra opdracht gaat doen kun je zeggen: ik zet hem hoger. Dan hebben de kinderen meer toegang, zodat ze de extra opdracht uit kunnen voeren. Dit kan wel een nadeel zijn. Want je moet dan voor de hele klas de switch een stand hoger zetten en alle kinderen hebben dan die toegang. Wij ondervinden daar nog niet problemen door, maar het zou wel kunnen voorkomen dat een kind net even iets anders op internet gaat opzoeken dan wat op dat moment nodig zou zijn. 

Toen ik de switch voor mijn klas kreeg zat daar een kaart bij waar heel duidelijk op stond beschreven wat je bij stand 1 of stand 5 bijvoorbeeld kan doen. Doordat dat duidelijk was dacht ik: dit is iets waarbij je goed kunt bekijken wat je wel en wat je niet aan wil zetten voor de kinderen. Dus daar was ik wel gelijk tevreden over. De knop is heel simpel te gebruiken, hij ligt op mijn bureau en is handzaam en makkelijk. Als ict’er heb ik bovendien de inloggegevens om de switch online te beheren en daar hebben we ook wel wat dingen in aangepast. Het is fijn dat je zelf een beetje de hand hebt in wat je onder welke stand wilt laten vallen. 

Alle reviews
Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er op de Cbs De Hoeksteen.

Probeer Myndr kosteloos uit

Je kunt de Myndr-switch 6 weken vrijblijvend proberen. In deze periode helpen we je om het internet op school veilig te reguleren. Meld je aan en je kunt gelijk beginnen!

Aanmelden proefperiode
  • Meteen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf *

* Je ICT beheerder kan kosten in rekening brengen voor het installeren van de gratis Myndr plugin.