Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Bibliotheek

Kindfluencers: is dat oké?

Kindfluencers kunnen in korte tijd razend populair worden. Maar is dat eigenlijk wel te verantwoorden? Lees de risico’s en bijwerkingen en waar je rekening mee moet houden.

Nemo Kennislink

Maatregel geen smartphones in de klas pakt positief uit

Wat is eigenlijk het effect van het verbod op smartphones in het VO? De Rijksoverheid deed onderzoek.

Rijksoverheid

Overzicht in je ict-aanpak? Dit is een handige tool

Hoe leg je collega’s en leidinggevenden in de school uit wat je op ict-gebied aan het doen bent en hoe alle onderdelen in verhouding tot elkaar staan? Met deze tools is dat een stuk makkelijker.

Kennisnet

Advies aan scholen: heroverweeg gebruik van social media-platforms

Social media wordt ook op scholen veel gebruikt. Je kunt heel makkelijk informatie en gebeurtenissen delen. Maar de AP adviseert om toch eens naar alternatieven te kijken.

Kennisnet

Zó ben je internetcriminelen voor

Internetcriminelen gebruiken steeds nieuwe manieren om je op te lichten. Hoe blijf je op de hoogte en wat kun je doen?

Veilig Internetten

Hoe ga je met AI om in school? Zó pak je het aan!

AI wordt ook in het onderwijs steeds meer toegepast. Maar het gebruik van AI brengt risico’s met zich mee. Hoe zorg je dat AI je onderwijs verrijkt?

Kennisnet

Meta gaat AI trainen met privé-content van gebruikers

Begin juni 2024 kondigde META ineens een wijziging in het privacybeleid aan. Het bedrijf wil allerlei privé-content van gebruikers gaan gebruiken om AI te trainen.

NOS

Online pesten veel groter probleem dan gedacht

Online pesten is een groot probleem. Omdat veel hiervan op afstand gebeurt en 24 uur per dag doorgaat, zijn de gevolgen voor een gepest kind enorm. Maar de omgeving heeft vaak niets in de gaten.

NOS

Steeds meer kinderen in de schulden door online aankopen

Steeds meer kinderen en jongeren raken in de problemen door BPNL-services op webshops. Achteraf betalen zorgt voor een toename van schulden.

De Volkskrant/BNNVARA/NJI

Scholen moet veel voorzichtiger zijn met algoritmes

Op veel scholen wordt adaptieve software gebruikt voor een deel van de lessen. Scholen zijn vaak niet goed geïnformeerd over de werking en risico’s van de algoritmes achter deze software.

NOS

Tieners willen waarschuwing voor nare online beelden

Jongeren zitten veel op social media. Daar komen ze ook content tegen waar ze helemaal niet op zitten te wachten. Wat vinden ze daar eigenlijk van?

Kijkwijzer

Alle games op een rijtje

Wil jouw kind graag Fortnite, Roblox of Among-us spelen, maar weet je niet of het wel wel oké is? Op deze site vind je antwoord op al je vragen.

Gamewijzer