Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Instellingen voor Edge en Chrome op Windows

Met onderstaand formulier genereer je makkelijk een PowerShell script. Daarmee maak je alle belangrijke basisinstellingen in orde voor het gebruik van de Edge en Chrome browsers in de klas.

Je kunt het script eenvoudig gebruiken voor alle leerlingen in een school. Uiteraard kun je het aanpassen naar je eigen wensen als je het eenmaal gedownload hebt.

Heads up: Als je de optie “blokkeer extensies” gebruikt, let er dan op dat de extensies die de school zelf heeft aangevraagd wel worden toegevoegd! Anders worden die direct verwijderd. Als die extensies al door een ander PowerShell script verplicht zijn geïnstalleerd dan hoef je die hier natuurlijk niet opnieuw in te vullen.

  1. Selecteer de opties zoals jij ze wenst in te stellen:  2. Log in op endpoint.microsoft.com

  3. Ga naar apparaten, klik rechts op Windows en vervolgens op PowerShell-scripts.

  4. Klik rechtsboven op Toevoegen.

  5. Type 'Myndr MS Edge en G Chrome basis' als naam zodat je deze goed overzichtelijk houdt en klik onderaan op Volgende

  6. Klik op Selecteer een bestand, kies het zojuist gedownloade script. Je hoeft hier geen instellingen aan te passen dus klik vervolgens onderaan op Volgende.

  7. Klik op Groepen toevoegen en selecteer de groep(en) waaraan je deze beleidsregels wilt toekennen. Klik onderaan op Volgende.

  8. Controleer of alle instellingen zijn zoals hierboven beschreven. Klik onderaan op Toevoegen.


De beleidsregels zullen nu bij alle leerlingen binnen de groep(en) worden ingesteld. Omdat Windows apparaten elk uur de beleidsregels updaten kan het tot een uur duren voordat het doorgevoerd is.

Meer hulp nodig?

Geen probleem, chatten of appen gaat het snelst. Bellen kan op 085 - 130 38 14.