Schaf Myndr aan met je NPO budget! Lees meer

Ons partnerprogramma

Als ICT diensten- en productleverancier voor het primair onderwijs ben je continu bezig met innovatie. En met hoe al die mooie ICT oplossingen zo effectief mogelijk op school worden ingezet. Want een blije klant betekent een lange, vruchtbare relatie!

Het opnemen van Myndr in je productportfolio werkt daar aan mee: Myndr stelt leerkrachten in staat om controle over internet in de klas te hebben in plaats van andersom. Door met een handomdraai het internet te beperken tot wat de leerlingen daadwerkelijk nodig hebben creëer je rust in de klas. De leerkracht hoeft niet meer in de gaten te houden wie welke websites open heeft en kan zich weer concentreren op lesgeven.

Lees hier wat het doet, hoe het werkt en waarom het een waardevolle aanvulling op jullie productportfolio is. We vertellen je alles over de technische werking en de installatie en we hopen dat je erdoor overtuigd raakt dat Myndr voor School verschil maakt in de klas.

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op, we gaan graag een gesprek aan.

Wat is Myndr voor School

Myndr voor School is een unieke, vriendelijke en betaalbare oplossing voor internetregulering op de basisschool. Myndr voor School bestaat uit twee delen:

  1. De Myndr-switch; een fysieke knop-aan-de-muur met 5 standen.
    en –
  2. De Myndr-extensie voor Chrome-browsers of de nieuwste Edge-browser.
De Myndr-switch in wolwit of aardedonker

Met Myndr voor School krijgt de leerkracht de mogelijkheid om, letterlijk in een handomdraai, zelf de internettoegang op de laptops van de leerlingen aan te passen. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een ICT-beheerder en zonder dat de leerkracht achter een beeldscherm hoeft te kruipen. De eenvoud en de snelheid van het systeem maakt Myndr voor School de aantrekkelijkste manier van internetregulering in de klas. 

Myndr voor School is toepasbaar in elke klas waar Chromebooks of Windows 10-laptops worden gebruikt. De reguliere opzet is één Myndr-switch per klas i.c.m. de Myndr-extensie geïnstalleerd op de laptops van de leerlingen.

Myndr voor School past bij een dynamische manier van lesgeven

Leerkrachten hebben een actief en afwisselend vak. Van didacticus tot vakinhoudelijk expert, van pedagoog tot groepsdynamicus: de leerkracht is het allemaal. Taken genoeg dus. Controle over internettoegang in de klas moet daar niet nog een schepje bovenop doen, doordat je met een systeem werkt dat vaardigheid en aandacht vraagt. Het moet juist zo simpel zijn dat het geen belasting vormt, maar een verlichting is. Daarom werkt Myndr voor School met de fysieke Myndr-switch. Is de klas afgeleid? Wil je alle koppies bij de instructie? Dan draai je gewoon de knop omlaag en kunnen de leerlingen alleen nog bij de officiële lesmethoden. Je hoeft dus niet achter je computer instellingen in te voeren, maar kunt direct en makkelijk schakelen, zonder dat je aandacht bij de klas weg is. Sterker nog: omdat de leerlingen zien dat je aan de knop draait, is het helder wat er van hen verlangd wordt.

Dus geen complexe systemen, geen schermen met instellingen of meekijkfuncties. Gewoon een simpele knop aan de muur waarmee je de internettoegang van de leerlingen aanpast. Hoe hoger de stand waarin de knop staat, hoe ruimer de toegang tot internet. Zo weet je altijd waar je leerlingen online bij kunnen. 18+ content, malware en advertenties worden standaard gefilterd en zoekmachines staan op safesearch.

Leerkrachten zijn unaniem positief over Myndr voor School. Het grootste voordeel dat zij zelf noemen is de rust in de klas, zowel voor henzelf als voor de leerlingen. Leerkrachten kunnen er namelijk op vertrouwen dat de leerlingen bezig zijn met waar ze mee bezig moeten zijn.

Dit zeggen de leerkrachten over Myndr voor School:

Je kunt de leerlingen stap voor stap leren wat ze wel en niet kunnen doen online en je ondervangt dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.

Annemiek van Horssen Leerkracht en ict'er

Nu we met Myndr werken kunnen we het internet in de klas sturen.

Sander Gries Leerkracht en ict'er

En de ict'er?

Voor de ict'er zijn wijzigingen aan het netwerk, of ingewikkelde serverracks met daarop geïnstalleerde webfilters naast het kostenaspect een flinke extra taakbelasting. Wij merken uit contact met ICT’ers dat ze verrast zijn over de eenvoud van Myndr voor School en het gemak van de installatie.

Dit zeggen de ict'ers over Myndr voor School:

Soms werden er dingen opgezocht die niet helemaal de bedoeling waren. En daar had ik eigenlijk wat voor nodig. Maar waar ik naar op zoek was, was niet te vinden of het was superduur.

Dennis Wesselink Leerkracht en ict'er

Eerdere opties waren zo ingrijpend en je kon er van alles mee, maar dat hadden we helemaal niet nodig. We hadden gewoon een simpel iets nodig, waarmee je met een simpele handeling gewoon iets kon toestaan of juist blocken. PUNT.

Dennis Wesselink Leerkracht en ict'er

Zo werkt het

De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things-technologie. In plaats van het netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform. Myndr voor School werkt dus buiten het schoolnetwerk om en is daarmee ook buiten het klaslokaal te gebruiken. Als de laptops van de leerlingen eenmaal aan een knop verbonden zijn, maakt de locatie niet meer uit: de stand van de knop wordt altijd doorgegeven aan de laptop. Dus ook bij thuisonderwijs kan de Myndr-switch gewoon gebruikt worden.

Hoe dan? Op de laptops van de leerlingen wordt de Myndr-extensie geïnstalleerd. Deze haalt via de bestaande internetverbinding de ingestelde regels op van het Myndr-platform. Vervolgens past de plugin zelf die regels toe op de laptop. Er hoeft dus niets aan het schoolnetwerk te veranderen en elke leerkracht kan in de eigen klas bepalen waar op dát moment behoefte aan is. Wordt er gerekend? Dan alleen toegang tot de oefenmethode. Informatie opzoeken voor een werkstuk? Online bronnen en werk-applicaties zijn beschikbaar. Tijd voor ontspanning? Al het internet (veilig) open.

Eenvoudige installatie

De Google- of Microsoft-accounts van de leerlingen krijgen vanuit het centrale beheer de Myndr-extensie geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de plugin éénmalig om een klascode. Elke Myndr-switch heeft een eigen klascode. Deze code koppelt het account van de leerling aan de Myndr-switch in het klaslokaal. Vanaf dat moment ‘luistert’ de laptop naar de Myndr-switch. Meer is niet nodig.

Privacy

Alle filtering gebeurt in de browser zelf. Informatie over wat de leerlingen doen op internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn verlaat de laptop niet. Er wordt geen persoonlijke identificeerbare informatie verzonden of opgeslagen. Wel zo veilig en in lijn met de AVG!


Aanvullende informatie

De verkoop

Met de toename van devices en computergebruik op school neemt ook de complexiteit van het beheer toe. Steeds meer scholen kiezen ervoor om het ICT-beheer uit te besteden, maar er zijn ook genoeg scholen waar een leerkracht de ICT als extra taak heeft. Hoe de situatie ook is: voor veel scholen geldt dat het implementeren van een internetfiltersysteem een dure en ingewikkelde operatie is, waar bijkomt dat collega’s wegwijs moeten worden gemaakt in de nieuwe digitale omgeving. De Myndr-switch breekt daar doorheen: voor de ICT’er is het een fluitje van een cent en voor schooldirectie en leerkrachten is het een eye-opener dat controle over internettoegang zo makkelijk kan zijn.

Een aantal reacties van onze partners:

Het uitleggen van de knop is makkelijk, scholen zijn heel enthousiast en vinden het reuze interessant.

Al vrij snel schakel ik tijdens het verkoopgesprek naar Myndr. Het verhaal smoelt goed en de knop is laagdrempelig.

Verkoopmiddelen

Voor verkooppartners van de Myndr-switch hebben we de volgende middelen beschikbaar:

Mailing en webshop

Wil je jullie klanten laten weten dat jullie Myndr in het pakket hebben? Daarvoor hebben we een aantal zaken verzameld, in de volgende download vind je ons logo, beeldmateriaal en voorbeeldtekst:

Download beeldmateriaal en voorbeeldtekst (zip 6,4MB)

Dropshipping

Als een verkooppartner één of meerdere Myndr-switches verkoopt aan een school of een overkoepelende organisatie, plaatst de partner bij ons een dropship-order. In deze order staan een aantal basisgegevens van de school, die wij nodig hebben om de order te verwerken.

Binnen 5 werkdagen, maar vaak dezelfde dag, verwerken wij de order. Zodra de bestelling klaar is voor verzending, ontvangt de partner van ons een e-mail met de pakbon ter bevestiging.

Klanten ontvangen een Track & Trace-code van de vervoerder, zodat ze precies op de hoogte zijn van de levertijd.

Wat ontvangt de klant

De klant ontvangt van ons zijn bestelling met daarin:

Belasting helpdesk

De klant zal bij een vraag eerst contact opnemen met de support van zijn ICT-leverancier. Uit ervaring weten wij dat de belasting van de servicedesk minimaal is. De meest voorkomende vragen gaan over de standen, bijvoorbeeld hoe ze die deze zelf kunnen aanpassen en of een bepaalde lesmethode toegevoegd kan worden. De antwoorden hierop en op veel andere vragen zijn terug te vinden in de online FAQ.