Vraag het werkboek aan en ga met de hele school een dag offline!

Toelichting op de interventies van het Nationaal Programma Onderwijs

Je kunt met het Nationaal Programma Onderwijs financiering voor de Myndr-switch aanvragen. Myndr ondersteunt de ontwikkeling en het leerproces van jonge kinderen en helpt ze te leren zelfstandig gebruik te maken van technologie.

Myndr neemt prikkels weg en zorgt ervoor dat de focus op het werk blijft. Op het dashboard van Myndr kun je zien (en wordt aangetoond) hoeveel prikkels en afleiding daadwerkelijk geblokkeerd worden. Daarnaast vergroot Myndr het welzijn van de leerkrachten.

Deze kenmerken van Myndr vallen onder diverse interventies uit de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Interventie F

Faciliteiten en randvoorwaarden

We beginnen met de laatste interventie (F) op de menukaart Deze is bedoeld voor digitale technologie, zoals de aanschaf van IT-hardware. Daar valt de Myndr-switch onder. De voorwaarde die hierbij hoort is dat de hardware ondersteunend moet zijn voor de interventies uit doelgebied(en) uit A tot en met E. Met Myndr is dat inderdaad het geval.

Hieronder laten we zien bij welke doelgebieden Myndr past. We leggen je per doelgebied uit hoe Myndr hieraan voldoet en hoe Myndr past bij de onderliggende interventies.

Interventie A

De kennis en vaardigheden van de leerlingen bijspijkeren

In deze interventie past Myndr goed thuis. In het onderdeel Digitale technologie wordt beschreven dat technologie (de Myndr-switch) kan worden gebruikt ter ondersteuning van de ontwikkeling en het leerproces van jonge kinderen. En dan specifiek: kinderen zelfstandig laten gebruikmaken van technologie, als onderdeel van geplande ervaringen of als onderdeel van onderwijsactiviteiten.

Myndr binnen deze interventie:

 • Met Myndr zorg je voor veilig internetgebruik in de klas waardoor je als leerkracht het internet gerust als rijke ondersteuning van het leerproces kunt gebruiken.

 • Myndr helpt kinderen bij het zelfstandig gebruik maken van digitale technologie.

Interventie B

Effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren

Met Myndr kun je ervoor zorgen dat er zonder afleiding, en dus effectiever, les gegeven kan worden. Door klassikaal te bespreken wat en wanneer er iets van het internet nodig is, en vooral ook wat niet nodig is, leren de leerlingen ook van elkaar.

Myndr zorgt ervoor dat een-op-een-begeleiding, individuele instructie, instructie in kleine groepen en directe instructie beter mogelijk is. De leerkracht kan gerust een deel van de groep online aan het werk zetten, zonder in de gaten te hoeven houden of ze niet afgeleid worden. Daarmee is er meer tijd voor instructie en is deze instructie gerichter.

Myndr binnen deze interventie:

 • Met Myndr kan het onderwijs effectiever ingezet worden, de afleiding neemt af.

 • De digitale vaardigheden worden vergroot.

 • Door klassikaal te bespreken in welke stand de switch moet komen te staan bij een bepaalde taak, leren de leerlingen ook van elkaar.

Interventie C

Gericht op het welbevinden van leerlingen

Myndr draagt op sociaal en emotioneel vlak bij aan het welbevinden van de leerlingen en leerkrachten. Het heeft een positief effect op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling. Kinderen en jongeren gaan naar school om kennis op te doen en zichzelf te ontwikkelen en dat gaat beter binnen een afleiding-arme omgeving waarin kinderen zich veilig voelen en zich veilig online kunnen begeven.

Myndr binnen deze interventie:

 • Welbevinden van het schoolpersoneel
  Myndr zorgt voor een groter gevoel van welbevinden van het schoolpersoneel. Met bewezen meer rust en focus in de klas kunnen de leerlingen en leerkracht effectiever werken, zonder afleiding.

 • Pedagogisch klasklimaat en groepsdynamiek
  Myndr draagt bij een aan goed pedagogisch klasklimaat. Dit geldt als de basis om tot leren te komen. Zonder de afleiding op internet hebben leerlingen meer ruimte in hun hoofd om te leren en zich te ontwikkelen. Daarnaast zijn leerlingen niet afgeleid door elkaar. Het is bewezen dat als één leerling bijv. gamet onder de les, dit directe invloed heeft op het concentratievermogen van medeleerlingen.

 • Pedagogisch schoolklimaat, schoolbeleid en monitoring
  Door standaard 18+ content, malware en advertenties buiten het schoolnetwerk te houden zorgt Myndr voor (sociale) veiligheid, wat essentieel is voor kinderen om te leren en zich te ontwikkelen.

6 weken proberen.
Tevreden? Myndr aanschaffen met je NPO budget.

Je kunt de Myndr-switch 6 weken proberen. Ben je tevreden? Dan schaf je de Switch aan met je NPO-bduget en start je abonnement. Toch niet helemaal tevreden? Dan stuur je de Myndr-switch terug, zonder verdere verplichtingen. Vul je gegevens in en start je proefperiode!

Je gegevens

 • Vandaag aanvragen, morgen beginnen
 • Geen aanpassingen op het netwerk
 • Alle kosten door het NPO gedekt

Disclaimer
Wij kunnen niet garanderen dat je de NPO gelden toegekend krijgt. Deze toekenning is afhankelijk van meerdere factoren. Wij zijn geen beslissingsbevoegde instantie.