Abonneren
Word lid

Meer rust,
meer focus

Internet in de klas is te gek.
Maar het kan ook een enorme stoorzender zijn.
Met myndr zorg je ervoor dat de klas bij de les blijft.

Proefperiode

Wil jij ook myndr voor school proberen? Vraag vrijblijvend een proefperiode aan. 6 weken op proef

Alleen het internet dat je nodig hebt

Internet is in het basisonderwijs niet meer weg te denken. Online lespakketten, oefenwebsites, informatie zoeken voor werkstukken. Ontzettend handig en leerzaam! Maar ook een bron van afleiding en verleiding. Hoe zorg je dat je leerlingen alleen toegang hebben tot dat wat ze nodig hebben?

Met myndr bepaalt de leerkracht zelf waar de leerlingen online toegang tot hebben. Met een simpele draai aan de myndr-knop worden websites en -services geblokkeerd, of weer toegankelijk.

 • Tijd om te rekenen?
  Oefenwebsites aan. De rest van het internet uit.

 • Klassikaal uitleg?
  Alleen de methodes. Focus op de uitleg.

 • Werkstuk maken?
  Alléén educatieve websites. Niet meer, niet minder.

Allemaal de koppies erbij

Dankzij myndr voor school kan de leerling zich beter concentreren, neemt de rust tijdens de les toe, en komt de leerkracht meer toe aan echt lesgeven. Want leerlingen kunnen alleen bij het internet dat op dat moment voor hen relevant is.

Dus geen verleiding om te gaan gamen of op zoek te gaan naar sites waar ze niks te zoeken hebben. Geen YouTube of TikTok. En geen advertenties om ze weg te leiden van waar ze wel moeten zijn. Daardoor hoef je als leerkracht niet meer bezig te zijn met schermen te controleren.

Het werkt in een handomdraai

Myndr filtert het internet, zodat de klas alleen toegang heeft tot de delen van het internet die op dat moment nodig zijn. Dat gebeurt met behulp van een knop voor de leerkracht.

In een handomdraai geeft de knop een signaal aan de gekoppelde Chromebooks en wordt de toegang binnen 10 seconden op de Chromebook aangepast. Alle tabs en vensters die open staan in de Chrome-browser worden gecheckt en, als dat nodig is, geblokkeerd.

Installeren. Kinderlijk eenvoudig.

Myndr voor school werkt heel simpel. De Chromebook van de leerling krijgt vanuit het centrale beheer een extensie geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de extensie eenmalig om een klassencode. Deze code koppelt de Chromebook aan de switch in het klaslokaal. Meer is er niet voor nodig.

Privacy wordt beschermd

Alle filtering gebeurt op de Chromebook zelf. Wij kunnen niet zien wat de leerlingen doen op het internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn. Er wordt dus geen privacy-gevoelige informatie opgeslagen. Niet bij ons, en niet bij jullie op school. Wel zo veilig en geen gedoe met de AVG!

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt achteraf het online gedrag van je leerlingen gaan analyseren, maar het is beter om te voorkomen dat ze überhaupt op delen van het internet komen die niet voor leerlingen geschikt zijn. Met myndr kun je je klas met een gerust hart het internet op laten gaan. De zoekresultaten zijn kindvriendelijk en advertenties en 18+ websites worden standaard geblokkeerd.

Geen dure apparatuur nodig

Om myndr te gebruiken hoef je alleen de knop aan te schaffen en betaal je jaarlijks een bedrag voor het gebruik van het systeem. Je hoeft dus geen dure servers aan te schaffen en je hoeft geen ingewikkelde instellingen te maken. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

"Na de installatie hebben we er op de ICT-afdeling totaal geen werk aan gehad."


ICT-er basisschool

"Myndr geeft me ontzettend veel rust in de klas. Ik wil niet meer zonder! "


Leerkracht groep 7/8

"Als ICT-er krijg ik geen klachten meer dat leerlingen verkeerde dingen op internet tegenkomen."


ICT-er basisschool

"Op mijn andere school gebruiken we myndr nog niet. Ik merk een duidelijk verschil in concentratie."


Leerkracht groep 7/8

De vijf standen

De knop heeft 5 standen, van boven naar beneden. Bij stand 5 wijst de knop naar boven en door naar links te draaien zet je hem in een andere stand.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

De standen zijn aan te passen aan de individuele voorkeuren van de leerkracht. Daarvoor is er een eenvoudig dashboard (te bereiken via de Chrome-browser) waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Hiervoor maken we gebruik van categoriën. Per stand kun je bepalen welke services wel of niet beschikbaar zijn.

1
2
3
4
5
 • Stand 1

  Alleen methodes

  Tijdens de klassikale uitleg wil je natuurlijk de volledige aandacht van je klas, zonder dat ze afgeleid worden door wat er nog meer voor leuks en afleidends op hun Chromebook te vinden is.

  Daarom geen social media, YouTube of oefenwebsites, om te focussen dus wél de educatieve pakketten en methodes.

 • Stand 2

  Oefenen zonder afleiding

  Het oefenen op de Chromebook is natuurlijk ontzettend handig. Maar het overige internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat je klas zich beter kan concentreren.

  Geen social media, YouTube of ander afleidend internet, maar wél de methodes en oefenwebsites en educatieve bronnen.

 • Stand 3

  Veilige bronnen voor het werkstuk

  Hoe fijn is het dat je je klas met een gerust hart kan laten zoeken op bijvoorbeeld Wikikids, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze op plekken komen waar ze niet horen te komen.

  Geen social media of YouTube, maar wél veilig internet, websites zoals SchoolTV, de methodes, oefenwebsites en educatieve bronnen.

 • Stand 4

  Tijd voor een beetje ontspanning

  In één handomdraai pas je het internet aan zodat je klas na een dag hard werken YouTube kan kijken, als ze dat willen. Of even op Vimeo iets opzoeken. Entertainment staat aan.

  Nog steeds geen social media, maar wél YouTube, veilig internet, de methodes, oefenwebsites en educatieve bronnen.

 • Stand 5

  Veilig alles aan

  Soms wil je dat ze leren omgaan met alles wat het internet te bieden heeft, als jij het moment geschikt acht. Met de knop in stand 5 leer geef je eenvoudig mediawijsheid, op jouw voorwaarden.

  Al het internet, maar nog steeds geen 18+, malware of advertenties. Wél de methodes, oefenwebsites, educatieve bronnen.

 • Uit
  Aan
 • Educatieve methodes
 • Educatieve oefenwebsites
 • Educatieve bronnen
 • Educatieve video
 • Overig internet
 • Entertainment
 • Social Media & chat
 • Advertenties
 • Malware & 18+

6 weken op proef?

Het is altijd lastig van te voren inschatten of een oplossing wel zo goed werkt als beloofd. Wij bieden daarom een vrijblijvende proefperiode van 6 weken aan. Als de proefperiode bevallen is, dan gaan wij ervan uit dat er tot aanschaf wordt overgegaan.

Een school kan in een proefperiode maximaal 3 knoppen afnemen. Per knop vragen we een borg van €100. De school krijgt de borg terug, nadat besloten is om niet verder te gaan met het gebruik tegen betaling en de knop nog in werkende staat verkeert.

Aan het begin en einde van de proefperiode vragen we deelnemers mee te werken aan een in- en outtakegesprek, zodat we een goed beeld krijgen van hoe myndr voor school bevallen is.

[contact-form-7 id='1998' title='Demo aanvragen']