Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

3 ‘online’ lessen voor wie zich niet goed voelt

Stel: je bent jongere en je voelt je niet goed. Wat gebeurt er dan als je (veel) online gaat? Vaak op je smartphone zit? Nou, verschillende dingen.

Als je het mentaal moeilijk hebt, is het lastig om hulp te vragen. Online-zijn kan dan een soort eerste-hulp worden. Je vindt makkelijk informatie en lotgenoten. Een nadeel is het als het daarbij blijft. Je wordt niet echt geholpen en je kun in een te klein cirkeltje terecht komen. Daarom drie mediawijsheidlessen voor jongeren die slecht in hun vel zitten:

Les 1: Houd regie over je smartphonegebruik. Bepaal zelf hoelang en wanneer je online gaat en wat je dan gaat doen. Oftewel: zorg voor digitale balans.

Les 2:  Zorg dat je in contact blijft met je fysieke steunnetwerk en blijf daarin investeren. Online contact is waardevol, maar kan ‘echte’ contacten niet vervangen.

Les 3:  Problemen zijn vaak tijdelijk, maar internet houdt daar geen rekening mee. Als je eenmaal ergens op gezocht hebt, blijft het algoritme je daarmee ‘bedienen’. Je kunt dan eens heel bewust gaan zoeken of klikken op dingen die over een heel ander onderwerp gaan.

Bron: Bureau Jeugd en Media

Ga naar de bron

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode