Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Adaptieve leersystemen zijn niet zaligmakend

De voordelen van adaptieve leersystemen zijn vaak makkelijk genoemd: de leerkracht is minder tijd kwijt aan nakijken en de systemen volgen het niveau van de leerling is daarmee is differentiatie veel makkelijker te verwezenlijken. Maar naast dat je je kunt afvragen waar dan de voordelen voor de leerlingen zijn, zijn ook deze genoemde pro’s niet zo waterdicht als wel gesteld wordt.

Van tijdswinst is alleen sprake als er niet meer of ander werk voor in de plaats komt. En dat is nog maar de vraag. Een leerkracht moet het systeem onder de knie krijgen en bovendien de voortgang van de leerling wél blijven volgen. Differentiatie is natuurlijk mogelijk, maar deze is pas wat waard als de leerkracht het goed interpreteert en er een juist gevolg aan geeft.

Werken met adaptieve systemen vereist andere vaardigheden van de leerkracht en bovendien moet je ervoor waken dat je als leerkracht niet het systeem laat leiden, maar dat je je didactische en pedagogische leiding behoudt.

Werk je of ben je van plan te gaan werken met adaptieve leersystemen? Lees dan de publicatie Krassen op het Dashboard, zodat je het op de juiste manier inzet in je lespraktijk én je zelf ‘in charge’ blijft.

Bron: Kennisnet

Ga naar de bron

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode