Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Data van Europese jongeren via TikTok massaal verscheept naar China

Brendan Carr, commissaris van de Amerikaanse FCC, heeft een officiële brief geschreven aan Apple en Google met een oproep om TikTok uit hun appstores te verwijderen. In de brief haalt hij meerdere sneaky praktijken aan die ByteDance, de uitgever van TikTok, heeft uitgehaald om meer data van gebruikers te bemachtigen. Daaronder zijn hacks om vanuit Beijing precies te kunnen zien waar gebruikers zich bevinden.

ByteDance geeft aan dat zij de data van Amerikaanse gebruikers in Amerika host en bovendien binnenkort naar servers van het Amerikaanse Oracle zal verhuizen.

De data van Europese gebruikers lijkt in dit geval minder bescherming te krijgen. In 2020 is een Europese TaskForce TikTok opgezet en deze is een jaar later al ontbonden. Een Europese vestiging van ByteDance werd als voldoende gezien om de praktijken als AVG-proof te beschouwen.

Maar in datzelfde jaar betaalde het bedrijf $92.000.000 omdat het werd aangeklaagd voor het massaal naar China verschepen van privacygevoelige data. En recent bleek opnieuw dat werknemers in China toegang hebben tot alle privé data van gebruikers overal ter wereld.

Hoog tijd voor Europa om in de bres te springen voor de privacy van haar burgers.

Bron:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode