Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Kinderen zijn minder buiten. Geeft dat? Ja. Dat geeft.

Dit rapport van IVN Natuureductie laat zien dat kinderen steeds minder contact met de natuur hebben en wat dat teweeg brengt.

Nederlandse kinderen komen steeds minder buiten, hebben steeds meer schermtijd én zijn steeds minder gezond. Zou er een verband zijn tussen die drie feiten? Dit rapport verzamelde vele onderzoeken die samen laten zien dat buiten zijn invloed heeft op verschillende facetten van een gezond en sociaal leven.

Enkele conclusies: als kinderen meer buiten zijn, zijn ze creatiever, socialer, nieuwsgieriger en actiever. Ook kunnen ze zich beter concentreren, hebben betere leerprestaties, zijn meer betrokken, kunnen beter samenwerken, zitten over het algemeen beter in hun vel en zijn fysiek sterker.

Ook schermtijd op zich heeft invloed: zo laat een onderzoek onder Duitse jongeren zien dat vermindering van schermtijd zorgt dat zij zich gelukkiger voelen. Een groep jongeren tussen van 13-20 jaar nam deel aan een 10-daags avontuurlijk natuurprogramma. Jongeren met meer dan 3 uur schermgebruik per dag waren aan het begin van het programma minder tevreden met hun leven dan jongeren met minder schermgebruik. Na afloop van het programma was hun tevredenheid gestegen naar hetzelfde niveau als de jongeren die weinig achter een beeldscherm zitten.

Bron: IVN Natuureducatie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode