Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Meta gaat AI trainen met privé-content van gebruikers

Meta kondigde begin juni 2024 aan vanaf 26 juni persoonlijke gegevens van gebruikers te gaan gebruiken om AI-modellen te trainen. Privéafbeeldingen, persoonlijke posts en online trackinggegevens van de afgelopen jaren worden zonder toestemming van gebruikers overgenomen. Volgens META maken ze ‘gewoonweg’ gebruik van publieke informatie en is er dus niets op aan te merken. Maar volgens organisatie NOYB (None Of Your Business) negeert META hiermee een eerdere uitspraak van van het Europese Hof van Justitie en gaat het regelrecht in tegen het recht op gegevensbescherming.

Er is een mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen gebruik van jouw content. Dat is niet heel moeilijk, maar META maakt het je wel graag lastig. Hoe je bezwaar kunt maken, lees je in dit artikel.

Begin juli 2024 werd bekend dat META deze plannen pauzeert, vanwege de vele klachten over privacyschending. Hoelang er gepauzeerd wordt en wat er daarna alsnog wordt uitgevoerd, is niet bekend.

Bron: NOS

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode