Schaf Myndr aan met je NPO budget! Lees meer

Mobiel van medisch personeel vol met ziekmakers

Beetje off-topic maar toch interessant: Als je dacht dat het onaardig of onsympathiek was van een zorgmedewerker om met de smartphone in de hand patiënten te woord te staan houd je dan vast: Het blijkt ook nog eens heel erg ongezond en zelfs gevaarlijk te zijn! Onderzoekers noemen smartphones in de zorg ook wel Trojan horse devices.

52% van zorgmedewerkers die meededen aan een Australisch onderzoek blijken hun mobiel op het toilet te gebruiken en 57% van dezelfde groep geeft aan hun mobiel nooit schoon te maken.

Het gladde oppervlak is een ideale plek voor bacteriën en virussen en de apparaatjes zorgen voor extra besmetting tijdens epidemieën en pandemieën en voor extra opnames doordat mensen ziek worden in het ziekenhuis(!)

Uit een ander, Australisch onderzoek onder een groep zorgmedewerkers bleek 4% gonorroe bacteriën op de mobiel te hebben, 27% een buikkramp en darminfectie opwekkende bacterie en 38% een bacterie die voedselvergiftiging opwekt.

Aanwezigheid vaan virussen en bacteriën op smartphones van medisch personeel

De onderzoekers waarschuwen dat er meer bewustzijn moeten komen over de gevaren van het gebruik van de smartphone in de zorg. Zij pleiten voor wereldwijde regels over ontsmetting van de apparaten in ziekenhuizen.

Bron: Springer Link (Open Access)

Ga naar de bron

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode