Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Zo werkt Facebook

In deze aflevering van de driedelige Vlaamse serie over Facebook onderzoekt Journalist Tim Verheyden de impact van Facebook op onze mondiale samenleving. Hoe heeft het zo’n grote rol kunnen krijgen? Hoe komt het dat we er zo verslaafd aan zijn?

Verheyden spreekt enkele belangrijke grote namen in de Facebookwereld, zoals interfacedesigner Aza Raskin die het principe van het eindeloze scrollen bedacht. En techfilosoof Jaron Lanier, die zelf voor Facebook heeft gewerkt, maar nu oproept om je socialmedia-accounts per direct op te zeggen.

‘Hoe u een digi-junk bent geworden’ geeft een kijkje in de wereld achter onze tijdlijnen en welke denkpatronen van de ontwikkelaars ten grondslag liggen aan hoe ze hun platformen hebben ingericht.

‘Je buit een gevoeligheid uit van de menselijke psychologie. Dat hadden we bewust begrepen. En toch deden we het,’ zegt Sean Parker, medeoprichter van Facebook.

Bron: VRT

Ga naar de bron

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode