Vraag het werkboek aan en ga met de hele school een dag offline!

2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ in cijfers 🤯

Myndr

Door Paul Huizinga — 23 december 2022

Ook bij Myndr staat de kerstvakantie voor de deur en sluiten we 2022 af. We blikken graag terug op het ons jaar, want what a year it was! Een aantal hoogtepunten (en dieptepunten) in cijfers.

Hoeveel miljoen?! 🤯

Opvallendste cijfer dat boven is komen drijven? Sinds onze metingen gestart zijn op 1 maart 2022 hebben wij ruim 49.000.000 advertenties geblokkeerd. Op devices in de klas! 🤯 In totaal hebben we bijna 55 miljoen ‘verzoeken’ geblokkeerd, dat zijn dus websites die op dat moment niet toegestaan zijn in die stand die de leraar kiest te gebruiken.

Voor een gemiddelde klas blokkeren we jaarlijks 65.000 advertenties. Dat is 65.000 keer per klas meer focus op de les en niet afgeleid. Mooie getallen!

3,2 keer per dag

Het aantal keren dat er aan de knop is gedraaid is gestegen met +230%.
Gemiddeld draait een leerkracht 3,2 keer per dag aan de Myndr-switch.

Dagje Uit + 400% 🚀🚀

Ook dit jaar organiseerden wij Dagje Uit. Als onderdeel van de Week van de Mediawijsheid en als puntenkanon voor de MediaMasters-challenge, was de campagne een enorm succes.

Vorig jaar zijn ongeveer 280 scholen een Dagje Uit gegaan, in 2022 is dat aantal bijna verviervoudigd naar 1.055 scholen! Dat betekent dat één op de zes basisscholen in heel Nederland met ons een Dagje Uit is gegaan.

1.470 uur

In totaal hebben jullie 1.470 uur op onze website rondgestruind 👀. Dat is even veel tijd als wanneer je 3000 keer het eerste album van de Duitse Heino zou beluisteren. Just sayin’.

Op een paar blogs gingen jullie het lekkerst. Hieronder de Top 3:

Bereik van Myndr

Zonder bereik kunnen we onze booschap niet overbrengen, een erg belangrijke meting dus voor ons. Mede dankzij dé transfer van Jaap naar Myndr deze zomer hebben we ons bereik behoorlijk (understatement) zien groeien!

+95% websitebezoek
+163% LinkedIN
+24% Facebook

Maken jullie gebruik van meekijksoftware in de klas? Dat werkt prima samen met een Myndr-switch!
Lees meer

Personeel

Hiervoor al even kort genoemd, maar toch een eigen plekje op onze lijst met mijlpalen: in de zomer is Jaap ons komen versterken als Lead Marketing. Ogenschijnlijk zonder moeite heeft hij de marketing gestructureerd, opgetuigd en ons aan het werk gezet. Wat ons betreft dé transfer van de zomer!

Jantje Beton 🤸🏻‍♂️

Begin december zijn we de samenwerking met Jantje Beton gestart. Wij hebben met de Myndr-switch een flexibele internetfilter waardoor kinderen zich beter kunnen focussen en dingen zonder afleiding af krijgen. Dan is er meer tijd om buiten te spelen, laat dat nou precies de missie van Jantje Beton zijn!

Verbeterd dashboard

Op 1 november lanceerden we de verbeterde versie van het dashboard. Handiger, overzichtelijker én een black & white list!

Succesvolle pilot in Duitsland

In het afgelopen najaar hebben we in samenwerking met een Duitse partner een succesvolle pilot in Duitsland gedraaid. Zes scholen in Duitsland draaiden mee met onze proefperiode. Alle zes waren zó tevreden, dat ze de switch doorrouleerden en de kans steeds kleiner werd dat we ze terug zagen. Na de pilotperiode hebben alle scholen hun switch behouden. Dat belooft wat in de toekomst!

lees verder onder deze leestips

Waarom wij per 1 juli onze prijzen verhogen

We zetten een volgende stap in de ontwikkeling van de Myndr missie

Myndr neemt privacy van data serieus

Bij Myndr vragen wij onszelf altijd eerst af: hebben we bepaalde gegevens werkelijk nodig? Zo ja, dan willen we zo min mogelijk koppeling van de data met bijvoorbeeld gebruiksgegevens. Zo komt het dat wij op geen enkele manier vastleggen welke websites een leerling precies bezoekt.

1 op de 6 basisscholen in Nederland gingen een Dagje Uit

De Week van de Mediawijsheid is weer voorbij. “Like & Cancel” was het thema, waaraan duizenden klassen mee deden. In het voortraject droegen we met ons initiatief Dagje Uit bij…

vervolg van het blog

Vooruitblik

Uitbreiding naar iOS

We willen onze software in 2023 gaan uitbreiden naar het besturingssysteem van Apple-devices, zodat we vanaf dat moment ook echt ALLE scholen die met devices werken kunnen bedienen. Deze zit er al een tijdje aan te komen, dus heel erg bedankt voor het geduld!

Myndr in Amerika?

Het klinkt een beetje als Flodder in Amerika, maar dan een stukje tammer! We zijn momenteel bezig met een pilot in Amerika om ons product te verbeteren en te kijken of we Myndr internationaal aan kunnen bieden. We leren hier enorm veel en zien ook kansen om de switch te verbeteren. Enorm toffe ontwikkeling! Hierover later meer.

Myndr voor het voortgezet onderwijs

Door de ontwikkeling die we in Amerika meemaken, komt het voortgezet onderwijs voor ons ook steeds dichterbij. We zijn enorm geïnspireerd en gemotiveerd om ons product breder in te kunnen zetten, dus de stap naar voortgezet onderwijs zal sneller kunnen komen dan we denken.

Publicatie over de stand van aandacht in het primair onderwijs

Het lijkt een vanzelfsprekendheid om op school steeds meer digitaal te doen, maar is dat wel het beste voor het leren van kinderen? Dat vroegen wij ons af en dat hebben we de laatste maanden uitgezocht.

In samenwerking met vooraanstaande wetenschappers en opiniemakers binnen het onderwijs, komen wij met een uitgebreide publicatie over het effect van digitaal werken op kinderen (en met name het brein van kinderen).

En we kunnen vast verklappen: het ziet er niet best uit.

Wil je deze ontvangen? Reageer dan op dit bericht hieronder of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

We willen jullie onwijs bedanken voor alle steun en enthousiasme, namens het hele Myndr-team!

Door Paul Huizinga van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5