Herken de gamer

Tips

Door Paul Huizinga — 2 maart 2022

Gamende leerlingen zijn in elk klaslokaal wel te vinden. Maar hoe spot je een gamende leerling als je zelf voor de klas staat en niet op het scherm mee kunt kijken? Met deze vijf kenmerken vis je ze er zó uit.

©Linda van den Born

5 kenmerken van een gamende leerling

Statisch

Om een game te spelen op je laptop, gebruik je een paar vaste toetsen van je toetsenbord. Een gamende leerling heeft zijn handen daarom vaak in één houding op het toetsenbord liggen. 

Gefocust

Een leerling die aan het gamen is heeft de blik nogal strak en geconcentreerd op het beeldscherm gericht.

Dynamisch 

Tijdens het spelen van een game, beweeg je automatisch mee. Hoe spannender, hoe moeilijker dit te verbloemen is. Heeft je leerling last van ongecontroleerde bewegingen als ineens naar één kant overhellen, driftig op eenzelfde toets blijven drukken of sturende bewegingen maken? Hebbes.

Afleidend

Een game trekt de aandacht van degene die naast de gamer zit. Die kijkt geïnteresseerd maar passief mee op het beeldscherm van de buurman of -vrouw. Tijd om in te grijpen!

Euforisch

Een spelletje levert emoties op. Grote teleurstelling, euforie en eagerness: ze zijn te zien op het gezicht van de gamer. En ze hebben waarschijnlijk niet iets met de les te maken.

Door Paul van Myndr