Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Re: over 4 dagen

Myndr

Door Paul Huizinga — 4 oktober 2022

Leestijd: circa 1 minuten

Bedankt voor je mail! Ik lees ‘m binnen twee dagen en neem dan nog eens twee dagen de tijd om een goed antwoord te formuleren. Ik wil niet constant ‘aan’ staan en de drang en urgentie voelen om gelijk te antwoorden. Daarbij is de constante onderbreking van mijn werk niet productief.

Dit zag ik laatst als autoreply van iemand. En het zette me aan het denken. Want ik moet erg mijn best doen om niet altijd ‘aan’ te staan en ik moet de neiging om direct te reageren altijd bewust naar de achtergrond te drukken. Terwijl degene aan de andere kant misschien niet eens direct antwoord verwacht.

Of wel? Ik merk bij mezelf vaak genoeg dat ik wacht op een antwoord op mijn netverstuurde mail. Of dat ik me écht moet inhouden om niet die ene vraag aan mijn collega te stellen waar ikzelf direct mee ben geholpen, zonder rekening te houden met zijn of haar focus en aandacht.

Maar het is slimmer daar wél rekening mee te houden. Of het nou om je eigen focus of die van een ander gaat. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt namelijk dat gestoord worden terwijl je net lekker ergens aan werkt nadelig is. Zo kost het gemiddeld 25 minuten om weer volledig geconcentreerd bezig te zijn en in de tussentijd maak je veel meer fouten. En in een onderzoek uit 2018, verricht door Udemy, zegt de helft van de werkenden zélf dat ze verminderd productief zijn als ze afgeleid worden. 

Tijd om voor onze focus op te komen dus. In mijn geval geen autoreply, maar een serieus beperken van mijn grote afleiders. Sinds mijn vakantie staan mijn telefoon en laptop de hele dag op Niet Storen. Geen afleidende geluiden en meldingen meer rechtsboven in mijn scherm. Dat werkt echt prettiger. Om 11.30 uur en om 16.00 uur gaat de Niet Storen even op Focus om mijn mail te checken. Ook heb ik Whatsapp van m’n laptop gehaald. Whatsappen doe ik dus nu alleen maar op mijn mobiel (en die staat op Niet Storen). En heb je me écht nodig, dan kun je me bellen. Privé of op kantoor. 

Ik ben benieuwd of jij nog tips hebt om de afleiding tegen te gaan. Mail me, ik kom er zeker bij je op terug … over een dag of vier.

[email protected]

Door Paul Huizinga van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5