Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Wat jouw Myndr-switch nou écht doet

Ontdek het in je dashboard
Myndr

Door Paul Mourus — 17 juni 2022

Leestijd: iets meer dan 3 minuten

Het Myndr-dashboard is vernieuwd!

Het dashboard is de plek waar je de Myndr-switch kunt beheren. Je kon hier al onder andere de inhoud van de standen aanpassen aan je lessituatie. Maar nu kun je er veel meer. 

“Hoeveel advertenties worden er nou eigenlijk tegengehouden?”

Dit was een vraag die vaker bij ons terugkwam. Tot voor kort konden we deze niet beantwoorden. Het idee ontstond om te gaan ‘digi-turven’. Het zou geweldig en heel nuttig zijn als leraren gewoon op hun dashboard kunnen zien wat er zo’n beetje gebeurt in de klas. 

De resultaten van het turven verrasten ons en het leek ons erg waardevol als leerkrachten ook zouden kunnen zien wat de Myndr-Switch nou tegenhoudt op een dag. Daarom hebben we deze informatie zo overzichtelijk mogelijk in het dashboard verwerkt, zodat het binnen handbereik is van iedereen die de knop beheert.

Monitoring en meer

Het dashboard heeft daarom nu een overzicht van wat de Myndr-switch heeft gedaan in je klas: het gebruik van de knop zelf, maar vooral welk soort websites in de klas zijn tegengehouden of juist doorgelaten. Deze informatie geeft jou als leraar inzichten die kunnen helpen bij de zoektocht naar een prettig gebruik van digitale middelen. Het liefst wil je dat leerlingen zich zonder te veel afleiding kunnen concentreren op wat nuttig is. Je wilt ze hierin graag vertrouwen en ook mediawijzer maken. Je kunt nu in het dashboard zien of dat vertrouwen terecht is. Als een leerling bijvoorbeeld probeert om een game-site te bezoeken, dan zie je onder categorie ‘entertainment’ een aantal geblokkeerde of juist doorgelaten websites.

Verder is overzichtelijk bij elkaar alle informatie over de knop beschikbaar: op welke stand de knop staat en de mogelijkheid om deze te veranderen; welke personen de knop kunnen beheren; wat de status van de batterijen is en of je een melding wilt ontvangen als ze bijna leeg zijn. Ook wordt er een duidelijke waarschuwing gegeven als je leerlingen een adult-website hebben geprobeerd te bereiken. Hoe blij zul je zijn dat dit niet is gelukt!

Maar hoe zit het dan met de privacy?

Bij Myndr vinden we privacy super-belangrijk. Het beoordelen of een website ‘mag’ gebeurt in de computer van de leerling zelf, daar kunnen wij niets van zien. De benodigde informatie haalt de browser zelf versleuteld en anoniem op. Het enige wat we doen is een samenvatting naar de server sturen. In deze samenvatting staat hoeveel websites op een bepaalde dag bezocht zijn voor de verschillende categorieën. We weten niet welke leerling die sites heeft opgezocht, alleen in welke klas dit is gebeurd. 

Wat geven de balkjes precies aan?

Het grafiek ‘Filterstatistieken’ toont voor de gegeven periode hoeveel websites zijn doorgelaten of geblokkeerd. De vier meestgebruikte categorieën worden getoond, om de rest te zien klik je op ‘meer tonen‘. Het dikke balkje geeft aan wat er in jouw klas is gebeurd en het dunne balkje geeft aan wat het landelijke gemiddelde is. Zo kun je mooi zien of jouw klas afwijkt van andere klassen in het land. Je ziet ook in één oogopslag welk aandeel van de websites gewenst is en niet. Pas wel op: voor het gemak hebben we het over ‘websites’, maar bijvoorbeeld advertenties komen meestal op een gewenste website naar voren via een zogenaamd ‘iframe’. Dit is eigenlijk een webpagina-binnen-een-webpagina. Het getal zegt dus niet zozeer dat je leerlingen hebben doorgeklikt op een advertentie, maar eerder hoeveel advertenties er zouden worden getoond op de diverse gebruikte websites als de Myndr niet in gebruik was. 

Waarvoor is de grafiek ‘Gebruik van de knop’?

Hoe vaak je aan de knop draait, hangt heel erg af van je lessituatie. Hoe vaak verander je van lesonderdeel en hoe anders is het internetgebruik daarbij? Gebruik je überhaupt voor al die lesonderdelen een computer? Als je merkt dat je nooit of bijna nooit schakelt, dan kun je je afvragen of je de Myndr-switch optimaal gebruikt. Bedenk bijvoorbeeld dat je de standen van de knop zelf kunt instellen.

Aan de slag

Als je dit nog niet hebt gedaan, log dan eens in op het dashboard. We hopen dat jij als gebruiker met het vernieuwde dashboard nog meer plezier beleeft aan de Myndr-switch. Mocht je nog ideeën hebben of iets missen, schroom niet om contact op te nemen. Jouw ideeën zijn misschien nuttig voor je collega’s!

Door Paul M. van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5