Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Myndr vs. Netop Vision: Zoek je een gemakkelijk alternatief voor live meekijken?

Live meekijken, of schermcontrole zorgt ervoor dat leerkrachten toezicht hebben op devices in de klas, zodat er zo min mogelijk op websites wordt gezeten waar kinderen niet op horen te zitten. Maar wat als meekijken tegen afleiding niet meer nodig is?

Hieronder lees je meer over de vergelijking tussen de Myndr-switch en Netop Vision. We vertellen je meer over hét alternatief voor live meekijken: de Myndr-switch, voor meer rust in de klas en optimale focus tijdens jouw lessen.

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Meer informatie aanvragen

Overeenkomsten en verschillen

Myndr Meekijken met Netop Vision
Online afleiding voorkomen yes no
Stapsgewijs internet afstemmen op de lessituatie yes no
Ongestoord instructie geven yes no
Meer aandacht voor de klas yes no
Efficiënter les geven yes no
Nooit meer hoeven ingrijpen yes no
Schermen op zwart no yes
Schermen zien van kinderen no yes
URL pushen no yes

Stel: je bent op zoek naar een alternatief voor Netop Vision

Met Netop Vision heeft de leraar toezicht over devices in de klas. Met schermcontrole zie je wat er op de schermen van de leerlingen gebeurt, vanachter je eigen laptop. Je kan zo in de gaten houden of ze wel of niet op websites zitten waar ze horen te zitten, of dat ze stiekem toch iets anders doen. Toch merk je dat je te vaak nog politieagent moet spelen en kinderen op de vingers moet tikken.

Tegen onderstaande situaties loop je aan:

  • Wanneer je niet kijkt, proberen kinderen op websites te komen waar ze niet;
  • Het kost je veel energie om telkens te moeten zeggen dat iets niet mag;
  • Je bent al druk genoeg met andere dingen;
  • Jouw leerlingen zijn (regelmatig) afgeleid door wat er online speelt.

Klinkt herkenbaar, toch? Dat is ook niet zo gek! We begrijpen dat je de focus graag weer op lesgeven legt, en niet op het spelen van politieagent. We helpen je graag verder.

De Myndr-switch in jouw klas

Met Myndr los je de beperkingen op en filter je internet zoals jij het wilt. Door middel van een fysieke switch, bepaal je als leerkracht in een handomdraai waar de leerlingen online bij kunnen. De Myndr-switch heeft vijf didactische standen. Hoe hoger de stand die je instelt, hoe meer er van internet beschikbaar is.

Myndr onderscheidt zich door de fysieke knop die de aandacht van leerlingen verbetert. Door delen van het internet af te schermen, maak je veel gerichter en bewuster gebruik van het internet. De nadruk ligt op focus, waardoor leerlingen effectiever met lesmateriaal omgaan en minder afgeleid worden. Daarnaast verbetert de switch de relatie met de klas. Je hoeft geen politieagent meer te spelen als er verboden websites worden bezocht, omdat die simpelweg geblokkeerd worden. Meer dan duizend leraren maken inmiddels gebruik van de innovatieve filter.

Leerkrachten over Myndr

Johan van der Werf Johan van der Werf
Intern begeleider en ict'er
Jasmijn Henskens Jasmijn Henskens
Leerkracht groep 8
Annemiek van Horssen Annemiek van Horssen
Leerkracht groep 5 en ict’er

Alternatief voor Netop Vision: de Myndr-switch

De Myndr-switch is een goed alternatief voor meekijken met Netop Vision als je graag de focus weer op de les wilt hebben. Met de Myndr-switch is constant toezicht verleden tijd en los je de problemen op voordat ze zich voordoen. Je bepaalt als leerkracht immers zelf waar leerlingen op dat moment bij kunnen. Met Netop Vision is nog altijd enige observatie en handmatig ingrijpen nodig, terwijl Myndr preventief afleiding voorkomt.

De nieuwe standaard in basisschoolklassen

Kies voor Myndr, de oplossing die focus in de klas eenvoudig maakt zonder het gedoe van constant toezicht. Ontdek hoe Myndr de leeromgeving positief beïnvloedt zonder voortdurend actief ingrijpen.

Probeer de Myndr-switch 6 weken gratis, onder begeleiding van een team specialisten.

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

  • Meteen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf *