Vraag het werkboek aan en ga met de hele school een dag offline!

Aandacht, Afleiding en Associatieve-netwerken op de IPON

Myndr

Door Maarten Wolzak — 21 april 2022

De eerste live-conferentie in het onderwijs na corona was de drukbezochte IPON in de Jaarbeurs in Utrecht. Het was ontzettend leuk om (eindelijk weer eens) zo’n hele hal vol met innovatieve en nieuwsgierige mensen te zien!

Heel veel mensen waren benieuwd waarom er een ballenbak op de beurs was. Een ballenbak bestaat toch allang? Wat is daar nou innovatief aan?

Natuurlijk is een ballenbak met zijn 32 jaar niet direct innovatief te noemen. Maar we vonden het een ludieke manier om de keerzijde van internet-op-school te belichten. Dat het een mooie afleiding was tussen alle technische wonderen op de beurs bleek wel door alle aandacht die we kregen! En veel mensen waren onder de indruk van ons verhaal: Als je jouw leerlingen ongefilterd online leermethoden laat doen, dan is dat net alsof je ze in een ballenbak laat spelen waarbij ze alleen de groene ballen mogen aanraken! Hopelijk hebben we een mooie associatie gemaakt 😉 en denk je voortaan aan ons als je een ballenbak ziet.

Naar aanleiding van ons “onderzoek” vertelden we hoeveel afleiding de leerlingen op school eigenlijk voor hun kiezen krijgen. Niet mals.

Ook mochten we in een kennissessie vertellen over de werking van de drie A’s: Aandacht, Afleiding en Associatieve-netwerken. Bijvoorbeeld over hoe jij en ik een computer associëren met werk, maar hoe datzelfde apparaat een kind vaak meteen doet denken aan gamen, fun en vrienden! En hoe moeilijk het dan is om je op schoolwerk te concentreren terwijl dat leuke filmpje maar 1 tab verderop is…


Voor iedereen die we gesproken hebben: bedankt voor al je aandacht! En wil je meer weten over hoe Myndr jouw klas kan helpen de afleiding te beperken? Kom gerust langs, bel, app of chat met ons!

Door Maarten van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5