Met de schermtijdfunctie zie je hoe lang je leerlingen in een bepaalde periode online geweest zijn en waar ze die tijd aan besteed hebben.
In het Myndr dashboard krijg je te zien waar jouw leerlingen online werkelijk mee bezig zijn geweest. Zo kun je zien of ze geprobeerd hebben om online games te spelen of om social media te bezoeken.
De filter-extensie wordt geïnstalleerd op het account van de leerling, dus niet op het device zelf. Zodra de leerling inlogt, zal de filter de internettoegang toepassen die op dat moment geldt. De leerkracht is niet gekoppeld en wordt dus niet gefilterd.
Door gebruik te maken van bestaande online databanken en input van leerkrachten zijn de educatieve categorieën en de vijf educatieve standen ingericht. Je kunt deze standaardindeling uiteraard wijzigen zodat ze passen bij jouw manier van lesgeven.
Hoe lang zitten jouw leerlingen eigenlijk achter een scherm? En hoe besteden ze die tijd? Met de schermtijdfunctie kun je dit makkelijk zien. Zo kun je meehelpen aan een gezonde schermtijd voor leerlingen en ze leren hun schermtijd bewust te gebruiken. Op die manier halen ze het beste uit de tijd online.
Ongemerkt zitten leerlingen best veel tijd achter een scherm. Het is goed om hier alert op te zijn, omdat te veel schermtijd een negatieve invloed op leren heeft. De schermtijdfunctie doet het werk voor je. Je ziet per tijdsblok hoe lang iedere leerling online is geweest en onder welke categorieën er gewerkt is. Door verschillende gegevens te combineren wordt een focusscore gegenereerd. Deze score geeft aan in hoeverre een leerling bewust en geconcentreerd aan het werk was. In verband met privacy kun je niet zien om welke leerling het precies gaat, maar je krijgt wel inzicht in de online dynamiek van jouw klas.
Telkens dát van internet wat je leerlingen nodig hebben. Niet meer en niet minder. Myndr voor School zorgt ervoor dat leerlingen meer toekomen aan wat ze online te doen hebben.
Elk lokaal heeft een eigen Myndr-switch waar alleen die groep aan gekoppeld wordt. Zo kan je per groep keuzes maken, passend bij het moment én de leerlingen.
Lees meerWat helemaal niet in de school thuishoort, komt daar ook niet binnen; de Myndr-switch blokkeert standaard advertenties, porno, phishing-websites en malware.
Lees meerPersoonlijke gegevens van leerlingen worden niet verzameld, opgeslagen of gekoppeld aan het gebruik.
Lees meerJe hoeft niet meer constant alert te zijn of er verkeerde dingen worden opgezocht.
Je kunt ‘m makkelijk gebruiken, even snel óf terugdraaien of hoger zetten als dat nodig is; het is gewoon een heel makkelijk apparaatje om te gebruiken.
Online gamen is erg aantrekkelijk. Gelukkig zorgen onze Myndr-knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.
Je kunt de Myndr-switch 6 weken vrijblijvend proberen. In deze periode helpen we je om het internet op school veilig te reguleren. Schrijf je in en je kunt gelijk beginnen!
* Je ICT beheerder kan kosten in rekening brengen voor het installeren van de gratis Myndr plugin.