Investeer 20 minuten, oogst digitale rust! Wanneer komt het je uit?

Dé keuze voor leerkracht ICT-ers op zoek naar Kliksafe Filter alternatieven

Veilig online én alle functionaliteiten die je nodig hebt: Myndr biedt een gerichte aanpak in internetfiltering op basisscholen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in veilig internet op basisscholen. Als leerkracht begrijp je ongetwijfeld de noodzaak van een veilige online omgeving voor leerlingen. Myndr onderscheidt zich door niet alleen internet te filteren, maar ook door actief kennis te delen en ondersteuning te bieden aan onze achterban op gebied van mediawijsheid en digitale geletterdheid.

Wil je meer weten?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Meer informatie aanvragen

Overeenkomsten en verschillen

Myndr Kliksafe Filter
Filteren naar leerbehoefte yes no
Stapsgewijs leren omgaan met internet yes no
Fysieke schakelaar in de klas yes no
Inzicht en advies over gebruik yes no
Alles bereikbaar kunnen maken in een handomdraai yes no
Efficiënter les geven yes no
Nooit meer hoeven ingrijpen yes yes
Geen advertenties, malware en 18+ yes yes
Veilig internet yes yes

Stel: je bent op zoek naar een alternatief voor de Kliksafe Filter

Met de Kliksafe-filter heb je één instelling voor de hele school, of voor de devices die je kiest, waarmee je zorgt dat delen van het internet afgeschermd zijn. Dit is een eenmalige instelling en in de meeste gevallen schoolbreed ingezet.

Toch merk je dat je af en toe tegen de beperkingen aanloopt:

  • Je wilt graag, in het kader van mediawijsheid, sommige websites toegankelijk hebben. Zodat je kinderen erover kunt leren;
  • Soms wil je het wél mogelijk maken dat leerlingen een spelletje kunnen doen online, maar je wilt wel zelf in controle hebben wanneer;
  • Je wilt soms misschien wel meer wegfilteren dan de standaardinstelling;
  • Jouw leerlingen zijn alsnog (regelmatig) afgeleid, omdat de filter-instelling niet voldoende is.

Klinkt herkenbaar? Dat is ook niet zo gek! Iedere klas verdient een complete oplossing die naadloos aansluit bij de leerbehoefte. We helpen je graag verder.

De Myndr-switch in jouw klas

Met Myndr los je de beperkingen op en filter je internet zoals jij het wilt. Door middel van een fysieke switch, bepaal je als leerkracht in een handomdraai waar de leerlingen online bij kunnen. De Myndr-switch heeft vijf didactische standen. Hoe hoger de stand die je instelt, hoe meer er van internet beschikbaar is.

Myndr onderscheidt zich door de fysieke knop die de aandacht van leerlingen verbetert. Door delen van het internet af te schermen, maak je veel gerichter en bewuster gebruik van het internet. De nadruk ligt op focus, waardoor leerlingen effectiever met lesmateriaal omgaan en minder afgeleid worden. Daarnaast verbetert de switch de relatie met de klas. Je hoeft geen politieagent meer te spelen als er verboden websites worden bezocht, omdat die simpelweg geblokkeerd worden. Meer dan duizend leraren maken inmiddels gebruik van de innovatieve filter.

Leerkrachten over Myndr

Johan van der Werf Johan van der Werf
Intern begeleider en ict'er
Jasmijn Henskens Jasmijn Henskens
Leerkracht groep 8
Annemiek van Horssen Annemiek van Horssen
Leerkracht groep 5 en ict’er

Alternatief voor de Kliksafe-Filter: de belangrijkste verschillen van de Myndr-switch

1. De fysieke filter in de klas

Wat de filtering van Myndr uniek maakt, is een fysieke switch in de klas. De aanwezigheid hiervan heeft als effect dat leerlingen kunnen zien in welke stand het internet staat, zodat ze minder snel afgeleid raken. Met de fysieke switch bepaal je als leerkracht in een handomdraai waar leerlingen bij kunnen.

2. Stap voor stap filteren

De situatie in de klas vraagt soms om verschillende vormen van filtering. Soms wil je juist wél dat YouTube beschikbaar is, maar soms niet. Soms wil je een les mediawijsheid kunnen geven en social media laten zien, maar op andere momenten moeten leerlingen daar absoluut niet bij kunnen. Zo heb je nog wel meer voorbeelden waaruit de behoefte ontstaat om à la minute te kunnen filteren. De Myndr-switch is de enige filter die dit kan.

De 5 standen van de Myndr-switch zijn in nauwe samenwerking met basisscholen ontwikkeld. Om de standen in te richten is het internet in stukken geknipt. Dit zijn de categorieën. Deze categorieën hebben we verdeeld onder de 5 standen. Hoe hoger de stand, hoe meer categorieën toegankelijk zijn voor je leerlingen. Hoe meer er dus van internet open staat.

3. Inzicht en expertise van internetgebruik

Myndr staat niet alleen voor het filteren van internet, maar ook voor het delen van kennis en ondersteuning aan onze achterban van leerkrachten. We zijn er om jou te helpen bij het opzetten van een veilige en educatieve online omgeving. Daarbij bieden we ook graag een stukje inzicht. Met ons handige dashboard kan je zien hoe taakgericht jouw klas is, hoeveel schermtijd ze gemiddeld hebben en waarnaar gezocht wordt. Het geeft je handvatten voor een gesprek in de klas over verantwoord internetgebruik.

De nieuwe standaard in basisschoolklassen

Voor de leerkracht-ICT'er biedt Myndr een naadloze implementatie, diepgaand inzicht en actieve ondersteuning op maat. Ons focuspunt ligt niet alleen op filtering, maar op het versterken van jouw capaciteiten als leerkracht om een veilige en effectieve online omgeving te creëren. Daarnaast zijn wij de enige partij die zich volledig gespecialiseerd heeft in het filteren van afleiding in de klas.

De nieuwe standaard in basisschoolklassen

Kies voor Myndr, de oplossing die focus in de klas eenvoudig maakt zonder het gedoe van constant toezicht. Ontdek hoe Myndr de leeromgeving positief beïnvloedt zonder voortdurend actief ingrijpen.

Probeer de Myndr-switch 6 weken gratis, onder begeleiding van een team specialisten.

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

  • Meteen beginnen
  • Geen aanpassingen op het netwerk
  • Geen kosten vooraf *