Boek een demonstratie bij jou op school!

Stel Windows voor je leerlingen z贸 in dat jij rustig kunt lesgeven!

Technologie

Door Maarten Wolzak

Hoe voorkom je inPrivate vensters, andere profielen en extensies bij leerlingen?

Daar zit je dan, achter je bureau. tegenover je zitten 25 koppies verborgen achter evenveel laptop-deksels. Het lijkt erop dat ze allemaal fijn aan het werk zijn. Mooi zo! Maar waarom zit Andrea dan zo gek scheef op dat toetsenbord te rammen? En waarom zit Teun zo schaapachtig lachend te kijken en niet te typen? Ach, geen zorgen: Je hebt immers Myndr en ze kunnen dus niet stiekem gamen of video kijken! Toch??

Dat klopt, maar alleen als de laptops goed ingesteld staan!

Als de leerlingen een inPrivate venster kunnen openen dan werkt Myndr daar niet in. Als ze met een ander (priv茅) profiel zijn ingelogd op de browser ook niet. Ook als zij zelf Add-Ons mogen installeren kunnen ze daarmee dingen doen die niet door Myndr kunnen worden tegengehouden.

Wil je zeker weten dat de Windows laptops alleen worden gebruikt zoals afgesproken, stuur dan de volgend link naar je school-ICT-er: https://www.myndr.nl/nl/basisinstellingen-windows/
Daar staat een PowerShell script generator (Ja, zo hee! 馃) waarmee die basisinstellingen namelijk in een wip gefixt kunnen worden!

ICT-er blij omdat die niet het halve internet hoeft af te zoeken naar de juiste instellingen, jij blij omdat de leerlingen weer bij de les zijn, leerlingen blij omdat… Nou ja, misschien zijn die niet direct blij maar later zullen ze je ervoor danken. (Hopen we dan maar)

Door Maarten van Myndr

Myndr is de meest flexibele internetfilter voor in de klas. Als leerkracht bepaal jij waar de leerlingen online bij kunnen.

Vrijblijvende proefperiode