Geheel vrijblijvend Myndr proberen? In een paar klikken geregeld!

Stel Windows voor je leerlingen zó in dat jij rustig kunt lesgeven!

Tips & tools

Door Maarten Wolzak — 18 juli 2022

Leestijd: iets meer dan 1 minuten

Hoe voorkom je inPrivate vensters, andere profielen en extensies bij leerlingen?

Daar zit je dan, achter je bureau. tegenover je zitten 25 koppies verborgen achter evenveel laptop-deksels. Het lijkt erop dat ze allemaal fijn aan het werk zijn. Mooi zo! Maar waarom zit Andrea dan zo gek scheef op dat toetsenbord te rammen? En waarom zit Teun zo schaapachtig lachend te kijken en niet te typen? Ach, geen zorgen: Je hebt immers Myndr en ze kunnen dus niet stiekem gamen of video kijken! Toch??

Dat klopt, maar alleen als de laptops goed ingesteld staan!

Als de leerlingen een inPrivate venster kunnen openen dan werkt Myndr daar niet in. Als ze met een ander (privé) profiel zijn ingelogd op de browser ook niet. Ook als zij zelf Add-Ons mogen installeren kunnen ze daarmee dingen doen die niet door Myndr kunnen worden tegengehouden.

Wil je zeker weten dat de Windows laptops alleen worden gebruikt zoals afgesproken, stuur dan de volgend link naar je school-ICT-er: https://www.myndr.nl/nl/basisinstellingen-windows/
Daar staat een PowerShell script generator (Ja, zo hee! 🤓) waarmee die basisinstellingen namelijk in een wip gefixt kunnen worden!

ICT-er blij omdat die niet het halve internet hoeft af te zoeken naar de juiste instellingen, jij blij omdat de leerlingen weer bij de les zijn, leerlingen blij omdat… Nou ja, misschien zijn die niet direct blij maar later zullen ze je ervoor danken. (Hopen we dan maar)

Door Maarten van Myndr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

  • Video 1
  • Video 2
  • Video 3
  • Video 4
  • Video 5